Hayao Miyazaki İmzalı En İyi 10 Anime

Hayao Miyazaki imzalı en iyi 10 anime. Japon anime ustası Hayao Miyazaki’nin filmlerine aşina olmayan bir sinemasever yoktur. Aynı zamanda bir yönetmen ve yapımcı olan Miyazaki, büyüleyici animasyonlar ve inanılmaz maceralardan oluşan klasiklere imza atmış ve dünya çapında büyük bir ün elde etmiştir.

Animasyon dehası Miyazaki imzalı en iyi 10 filmi sizler için derledik…

Howl’s Moving Castle / Hauru no ugoku shiro (2004)


Türünün en yaratıcı örneklerinden biri olan yapımda, kendisine yapılan büyünün etkisini yok etmeye çalışan genç bir kızın hikayesi anlatılıyor.

Princess Mononoke / Mononoke-hime (1997)


1997 yapımı film, ormanı koruyan doğaüstü yaratıklarla, doğanın kaynaklarını hızla ve acımasızca tüketen insanlar arasındaki mücadeleyi konu alıyor.

Kiki’s Delivery Service / Witch’s Delivery Service / Majo no takkyûbin (1989)


Eiko Kadano’nun aynı adlı romanından uyarlanan yapım, Japon gençlerinin çocukluktan çıkarken aile bağlılığı ve özgürlük arasında sıkıştıkları girdaba değinmektedir.

Spirited Away / Sen to Chihiro no kamikakushi (2001)


En İyi Animasyon dalında Oscar ve Altın Ayı sahibi olan yapım, yeni bir kasabaya taşınmak üzere yola çıkan küçük Chihiro ve ailesinin yolculuk sırasında başlarına gelen esrarengiz olayları merkezine alıyor.

Ponyo / Ponyo on the Cliff / Gake no ue no Ponyo (2008)


Çevre ve deniz kirliliğine dikkat çeken film, küçük ve sevimli bir Japon balığı olan Ponyo ve Sōsuke adlı beş yaşında bir çocuğun arasındaki arkadaşlık ve Ponyo’nun insan olmaya çalışmasını anlatıyor.

My Neighbor Totoro / Tonari no Totoro (1988)


Studio Ghibli yapımı filmde, iki kız kardeş ve yeni taşındıkları köydeki orman ruhları arasındaki ilişki anlatılıyor.

Nausicaa of the Valley of the Winds / Kaze no tani no Naushika (2007)


Miyazaki’nin en önemli yapıtlarından biri olan film, bir savaş sonrası ortaya çıkan zehirli gaz sebebiyle yaşanmaz bir yer haline gelen dünyayı merkezine alıyor.

Castle in the Sky / Laputa: Castle in the Sky / Tenkû no shiro Rapyuta (1986)


Miyazaki’nin ilk dönem yapıtlarından biri olan film, büyülü bir kristale sahip Sheeta isimli bir kızın uzak bir gelecekteki hikayesini anlatıyor.

Porco Rosso / Kurenai no buta (1992)


Eğlenceli bir savaş dramı olan yapım, Birinci Dünya Savaşı sırasında İtalyan Hava Kuvvetleri’nde görev yapmakta olan Porco Rosso’nun bir hava çatışmasında bilinmeyen bir nedenle domuza dönüşmesinin ardından gelişen olayları konu ediniyor.

The Wind Rises / Kaze tachinu (2013)


Miyazaki’nin kariyerinin son filmi olan yapım, uçaklara bir hayli ilgili olan ve bir gün uzman bir uçak tasarımcısı olmanın hayallerini kuran başkahraman Jiro’nun hikayesini ele alıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir