İstanbul Modern, Yönetmen Lucrecia Martel’i Ağırlıyor!

İstanbul Modern, yönetmen Lucrecia Martel’i Ağırlıyor! Arjantin sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Lucrecia Martel, İstanbul Modern Sinema’ya konuk oluyor. Toplu gösterim kapsamında İstanbul Modern Sinema‘da Martel’in dokuz yıl aradan sonra çektiği Zama (2017) da dahil olmak üzere dört uzun metrajı ve üç kısa filmi gösterilecek. Gösterimler 18-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kısa ama yüklü filmografisiyle çağdaş dünya sineması üzerine derin iz bırakan sayılı yönetmenlerden biri olan Martel, 1980’lerin sonunda oluşan Yeni Arjantin Sineması’nın temsilcilerinden. Kariyerine 1988’de çektiği kısa filmlerle başlayan Martel, ilk uzun metrajı Bataklık’ta (La Ciénaga, 2001) kendi büyüdüğü Arjantin’in nemli Salta bölgesinde iki burjuva ailenin yazlık günlerini pembe dizi öğeleriyle takip ederken filmin dokusuna akşamdan kalmış bir ter ve koku sindirmeyi başarır.

Yönetmenin ikinci uzun metrajı: Kutsal Kız

Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye aday gösterilen ikinci uzun metrajı Kutsal Kız (La Niña Santa, 2004) azizelik ve yetişkinliğe geçiş yapmak üzere olan genç bir kızın portresidir. Arzuların karmaşık işleyişi, bedenin dönüşümü, tutku ve cinsellik sosyal törelerle çelişir.

Martel dört yıl sonra Başsız Kadın (The Headless Woman, 2008) hem işleyip işlemediğine emin olmadığı bir suçun karanlığı altında ezilen bir kadının psikolojik buhranı hem de insanın varoluşsal gizemi, paranoya ve hayaletleri de içine alan politik bir alegori olarak yorumlanabilir.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

“Furiosa: Bir Mad Max Destanı”nın yeni posteri yayınlandı!

21 filmi Oscar alan ünlü yapım şirketi Participant Media faaliyetlerini durduruyor!

43. İstanbul Film Festivali başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir