“It: Chapter 2” Hakkında Bilmeniz Gereken 16 Detay

Yönetmen Andy Muschietti‘nin kaybedenler klubünü, her şeyin başladığı yerde 27 yıldan sonra bir araya getirdiği “It Chapter 2” vizyona girdi. Stephen King‘in aynı isimli romanından uyarlanan It’in devam filmi yapımda ikon haline gelen Pennywise rolünü bir kez daha Bill Skarsgård canlandırıyor. Gişe başarısıyla adından söz ettiren film hakkında bilmeniz gereken 16 detayı sizler için listeledik.

1. It Chapter 2 / O Bölüm 2, tam 2 saat 49 dakika yani ilk filmden 34 dakika daha uzun.

"It: Chapter 2" Hakkında Bilmeniz Gereken 16 Detay
It Chapter 2 Kamera Arkası

2. İlk filmdeki rolüne geri dönen isimler şöyle: Bill rolünde Jaeden Martell, Stanley rolünde Wyatt Oleff, Eddie rolünde Jack Dylan Grazer, Richie rolünde Finn Wolfhard, Beverly rolünde Sophia Lillis, Mike rolünde Chosen Jacobs ve Ben rolünde Jeremy Ray Taylor.

"It: Chapter 2" Hakkında Bilmeniz Gereken 16 Detay

3. Filmin yönetmenliğini üstlenen Andy Muschietti, Stephen King’in romanını ilk kez 15 yaşındayken okumuş. Yönetmen; 13 yaşındaki bu karakterlerin korkunç bir kötülükle mücadele ederken, bir yandan da yobazlık, cinsiyet ayrımcılığı ve Yahudi düşmanlığına karşı durmaları bana gerçekten ilham verdi” diyor.

"It: Chapter 2" Hakkında Bilmeniz Gereken 16 Detay

4. James McAvoy’u Bill rolü için şiddetle tavsiye eden kişi Jessica Chastain’di. İkili o sırada ikinci kez birlikte çalışıyorlardı. McAvoy, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Hoş bir sohbet esnasında, konu ‘O’ filminden açıldı. Jess, ‘Andy Muschietti benim arkadaşım. Beraber bir filmde çalışmıştık. Bir sonraki filmde Beverly Marsh’ı oynamamı istiyor… şey, Bill rolü ilgini çeker mi?’ dedi. Sanırım bir saniye bile geçmeden olumlu yanıt verdim. Birkaç ay sonra Andy beni görüntülü aradı ve Bill rolü için neden doğru bir seçim olacağımı anlattı. Çok zarif ve övgü doluydu. Sonradan, onun ve Barbara’nın birlikte çalıştığım en harika insanlar arasına girdiklerini söylemeliyim”.

5. Jay Ryan gençlik döneminde memleketi Yeni Zelanda’da palyaço ve sihirbaz olarak çalışıyor “süpermarketlerde bağrışan çocuklar için balondan hayvanlar yapıyormuş“. Aktör, “Hala harika oyuncak ayılar yapabiliyorum” diyor.

6. James McAvoy, Pennywise ile kavga sahnesinde gerçekten yaralanmış.

7. Xavier Dolan, yönetmen Andy Muschietti ile tesadüfen karşılaşmış ve bu görüşme esnasında ilk filmi çok sevdiğini ve filmde rol almak istediğini söylemiş. Daha sonra Adrian Mellon karakteri olarak ekibe dahil olmuş.

8. Stephen King filmde, Bill’in eski bisikletini satın aldığı dükkanın sahibi olarak yer alıyor.

9. Idris Elba, Isaiah Mustafa, Mike rolüne seçilmeden önce bu karakterle ilgilendiğini açıklamıştır.

10. Filmin sonunda Bill’in yazı yazdığı da “Stand By Me” filmindeki odayla aynı.

11. 27 sayısı filmde önemli bir sayı olarak karşımıza çıkıyor. Film 6 Eylül 2019’da (9 + 6 + 2 + 0 + 1 + 9 = 27) vizyona girdi. İlk film, 8 Eylül 2017’de vizyona girmişti. (9 + 8 + 2 + 0 + 1 + 7 = 27). Kaybedenler klübü 27 yıl aradan sonra tekrar bir araya geliyor.

12. Film, “Largo” takma ismiyle 86 günde çekildi.

13. Audra karakterine hayat veren Jess Weixler, film çekimleri sırasında hamileydi.

14. Avustralya’da aileler, çocukları kabus gördüğü için filmin posterinin yasaklanması için lobi yaptı.

15. Film, 2019 yılında vizyona giren ikinci Stephen King uyarlaması. Diğer film: Pet Sematary (2019).

16. Jessica Chastain, Bill Skarsgård ve James McAvoy en az bir kez X-Men filminde rol aldılar. Chastain ve McAvoy, Dark Phoenix (2019) filminde de birlikte rol aldı.

"It: Chapter 2" Hakkında Bilmeniz Gereken 16 Detay

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir