Julia Roberts Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler

Hollywood’un en sempatik yıldızlarından… Erin Brockovich’in mücadeleci kadını, 90’ların kült filmlerinden Pretty Woman’ın Vivian Ward’ı, My Best Friend’s Wedding’in en yakın arkadaşının sevgilisine aşık olan Julianne Potter’ı, Runaway Bride’ın düğününden sürekli kaçan Maggie Carpenter’ı, Notting Hill’in aşk bekleyen Anna Scout’ı…. Julia Roberts…

28 Ekim 1967 tarihinde Smyrna, Georgia’da dünyaya gelen ünlü yıldız hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik…

Julia Roberts’ın babası elektrikli süpürge satıcısı, annesi ise sekreterlik yapıyormuş.

Roberts’ın çocukken hayalini kurduğu şey öğretmen ya da veteriner olmakmış.

Roberts, okul bandosunda klarnet çalarmış.

Kardeşi Eric Roberts’ın başarıları üzerine oyunculuk denemelerine karar veren Roberts’ın ilk rol aldığı yapım TV dizisi Crime Story (1986-88).

1987 yapımı “Satisfaction” filminde Liam Neeson ile birlikte rol alan Roberts aktörle filmden sonra yakınlaşmaya başlamış. O dönem Roberts 19, Neeson ise 35 yaşındaymış.

Mystic Pizza filmindeki Daisy rolüyle dikkatleri üzerine çeken, Pretty Woman ile gönüllere taht kuran Roberts, bu filmle ilk Oscar adaylığını elde etti. Filmdeki Vivian rolü Roberts’dan öne Meg Ryan’a önerlmiş ancak Ryan teklifi geri çevirmiştir.

“Steel Magnolias,” filmindeki performansıyla ilk Altın Küre ödülünü kucakladı. Shelby rolünde izlediğimiz Roberts, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre’nin sahibi olmuştur. Rolü ona aynı kategoride Oscar adaylığı da getirmiştir.

Daha çok romantik komedi filmleriyle tanınan Roberts, 1996 yapımı “Dr. Jekyll and Mr. Hyde” korku filminde de rol almıştır.

Ünlü oyuncu Emma Roberts’ın halası.

Roberts, Ocean’s Twelve (2004) yapımına kadar hiçbir devam filminde rol almadı.

Mona Lisa Smile (2003) filmi için New York Üniversitesi’nde tarih dersleri alan Roberts, şu ana kadar 4 kez Oscar adaylığı elde etti, Erin Brockovich filmiyle En İyi Kadın Oyuncu oscarını kazandı.

Ünlü aktris, Erin Brockovich (2000) filmindeki rolü için sağ elle yazı yazmayı öğrendi.

Kanadalı şarkıcı ve besteci Chantal Kreviazuk, Roberts’ı Los Angelas’ta bir restoranda gördükten sonra “Julia” şarkısını yazdı.

The Pelican Brief (1993) filminden beri Denzel Washington ile yakın arkadaş.

Hobilerinden biri örgü örmek.

2017 yılında 12 milyon dolar ile en çok kazanan oyuncular sıralamasında 9.’ncu oldu.

Kiefer Sutherland ile nişanlı olan Roberts, düğününe 3 gün kala nişanlısından ayrılmıştır.

2002 yılında Daniel Moder ile evlenen ve 37 yaşında anne olan Roberts, Phinnaeus ve Hazel adında ikiz bebek dünyaya getirdi. 2007 yılında üçüncü çocuğu Henry’i doğurdu.

Roberts, Gwyneth Paltrow’un rol aldığı ve Oscar’ı kucakladığı “Shakespeare in Love” filminde rol almayı reddetti.

Yıllarca hit filmlerde rol alan Roberts, 2018 yılında Homecoming dizisinde psikolog Heidi rolüyle televizyon ekranlarına geri döndü. Amazon Prime’ın dizisi Roberts’a Dram Dizileri En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre adaylığı getirdi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir