Kubrick, Alien’deki Chestbuster Sahnesi İçin Ridley Scott’ı Aramış!

Bilim-kurgu korku türünün unutulmaz örneklerinden biri olan Alien filminin yönetmeni Ridley Scott, Stanley Kubrickin filmdeki chestbuster sahnesi için kendisini aradığını açıkladı.

Los Angeles Times‘a açıklama yapan Scott, “Kubrick bana sahneyi nasıl çektiğimi sormuştu. Sahneyi yavaş çekim izledim ancak cut’ı göremedim demişti ben de sahneyi nasıl çektiğimi anlatmıştım” dedi.

Sahne için birden fazla kamera kullanıldığını söyleyen Scott sözleriniz şöyle sürdürdü: “Chestbuster’ı oyunculardan sakladım, görmelerini istemedim, çünkü çekimler esnasında görmelerinin daha etkili olacağını düşündüm. O günlerde dijital efekt yoktu ancak yaratığı bir şekilde göğüsten çıkarmak zorundaydım.”

1979 yapımı filmi Scott, Dan O’Bannon‘ın hikayesinden beyaz perdeye uyarlamış, filmde Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt gibi isimler rol almıştı.

Scott, en son Ben Affleck, Matt Damon ve Adam Driver‘ın başrollerini paylaştığı “The Last Duel,” filmini çekiyordu ancak tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs nedeniyle film çekimleri durdurulmuştu.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir