Küresel Film Endüstrisi 5 Milyar $ Kayıpla Karşı Karşıya!

Küresel Film Endüstrisi 5 Milyar $ Kayıpla Karşı Karşıya! Coronavirüs, sinema sektörünü etkilemeye devam ediyor. Çin’de sinemaların kapalı olması, Güney Kore ve İtalya’da hasılatların düşüş göstermesi sektörde neler olacağı konusunda tahminleri zorlaştırıyor.

2019 yılında uluslararası box office rakamları 42.5 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşmıştı. Ancak coronavirüs sektörde endişeye neden oldu.

Çin’de virüs dolayısıyla sinemalar haftalardır kapalı olması, Güney Kore, İtalya, Japonya gibi ülkelerde de sinemaya giden sayısının düşmesi, bazı analistlerin sektörün 5 milyar $‘ın üzerinde kayıp yaşayacağı yorumlamalarına neden oldu.

Gişe hasılatında dünyanın ikinci büyük bölgesi olan Çin’de yaklaşık 70.000 sinema kapalı durumda. Çin, 24 Ocak – 23 Şubat arası yeni yıl tatilinde olmasına rağmen sinema bilet satışları oldukça zayıftı. 2019’un aynı döneminde 1.76 milyar $’lık gelir elde edilirken, 2020 yılında elde edilen hasılat 4.2 milyon $ oldu.

Bilet satışlarında dünyanın beşinci büyük pazarı olan Güney Kore’de de durum farklı değil. Şubat ayında gişe hasılatlarında geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 70’lik bir düşüş söz konusu.

Virüs, prodüksiyon çalışmalarını da sekteye uğratıyor, geçtiğimiz günlerde İtalya’da çekimlerine başlanması planlanan Mission Impossible 7‘ın çekimleri ertelenmişti.


Bu haberleri de beğenebilirsiniz

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Martin Scorsese, Frank Sinatra’nın biyografisini çekecek!

Quentin Tarantino, The Movie Critic’ten vazgeçti!

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir