Leonardo DiCaprio Hakkında Bilmediğiniz 25 Bilgi

Bazı insanların gelecekte ne olacağı çok küçükken bellidir aslında. Leonardo DiCaprio da çok küçük yaşlardayken Hollywood’un en çok aranan yüzlerinden biri olmuştur. İlk kez 5 yaşında TV’ye çıkmış ama sette yaramazlık yaptığı için setten kovulmuştur.

DiCaprio, “This Boy’s Life”, “The Basketball Diaries”, ve “What’s Eating Gilbert Grape” gibi yapımlarda rol aldığında hala çocuk bir oyuncuydu. Titanik filmiyle hızlı bir yükseliş yaşayan DiCaprio, Kate Winslet’la başrolü paylaştığı yapımda henüz 23 yaşındaydı.

Oynadığı her rolün hakkını veren ve yıllarca bekledikten sonra “The Revenant” filmindeki performansıyla Oscar heykelciğine kavuşan DiCaprio hakkında bilinmeyenleri sizler için listeledik…

İşte Leonardo DiCaprio hakkında bilmediğiniz 25 bilgi

1. Leonardo DiCaprio arkadaş grubunda tartışmasız lider konumdaydı. Arkadaş grubu içerisinde ünlü aktör Tobey Maguire, sihirbaz David Blaine, yönetmen Harmony Korine ve aktörler Kevin Connolly, Jay R. Ferguson, ve Lukas Haas gibi isimler vardı. Üçüncü derece arkadaşları arasında ise yönetmen R.D. Robb, aktörler Josh Miller, Ethan Suplee, Scott Bloom, ve Justin Herwick gibi isimler yer alıyordu. Genç, acemi ve çekici üyelerden oluşan grubun nickname’i ise “Posse” idi.

2. Posse, erkek grubu olmasına rağmen, grubun bir de kadın üyesi vardı: Sara Gilbert. DiCaprio, Gilbert ile “Darlene’s Classmate” adlı yapımda tanışmıştı.

3. DiCaprio’nun en yakın arkadaşı Tobey Maguire’dır. Çocukken bir film seçmesinde tanışan ikilinin dostlukları o günden beri devam ediyor. DiCaprio tanışma hikayelerini şöyle anlatmıştı: Tobey ile seçmelerde karşılaştık, onun benim arkadaşım olması gerektiğini düşündüm ve numarasını aldım.

4. Leonardo DiCaprio’nun çocuk sahibi olduğu biliyor muydunuz? Aralarında bir kan bağı bulunmasa da, DiCaprio’nun bir evlatlık kızı var. “Blood Diamond” filminde Maputo’daki SOS Children’s Village’ta yaşayan yetim çocuklarla çalışan aktörün, buradan yetim bir kız çocuğunu evlat edindiği söyleniyor.

5. Yıldız oyuncunun çocukken favori filmleri “Willy Wonka, Çikolata Fabrikası” (1971), “Watership Tepesi “(1978), “Bedknobs ve Broomsticks” (1971) idi.

Bedknobs ve Broomsticks

6. Tam bir çevre dostu olan DiCaprio, vahşi hayatı korumak adına Nepal’deki kaplanlar için 3 milyon dolar bağışta bulundu.

Gençliğinde oldukça cimriymiş

7. Vahşi hayat için milyonlar akıtan oyuncu, gençliğinde ise oldukça cimriymiş, DiCaprio barlarda kesinlikle bahşiş vermiyormuş.

8. Aktörün Bavyera ve İtalyan asıllı olan babası George DiCaprio, çizgi roman satarak hayatını kazanıyordu.

9. DiCaprio’nun isminin hikayesi de çok ilginç. Annesi Leonardo da Vinci müzesini gezerken DiCaprio ilk tekmesini atınca, annesi Leonardo ismini koymaya karar vermiştir.

10. Leonardo DiCaprio’nun ilk rolü Robert De Niro ve Ellen Barkin ile başrolü paylaştığı “This Boy’s Life” filmindeki Toby Wolf olarak bilinir. Ancak ünlü oyuncunun ilk rolü 1991 yapımı “Critters 3” adlı yapımdaki Josh’tur.

11. Michael Caton-Jones’un yönetmenliğini üstlendiği “This Boy’s Life” film seçmelerinde yüzlerce gencin arasından DiCaprio seçilmiştir. DiCaprio’yu rol için uygun bulan ismin Robert De Niro olduğu söylenir. DiCaprio’da başarıya erken ulaşmasında De Niro’nun çok etkili olduğunu söylemiştir.

İlk Oscar adaylığını “What’s Eating Gilbert Grape” ile kazandı

12. DiCaprio, “What’s Eating Gilbert Grape” filmindeki rolüyle ilk Oscar adaylığını kazanmıştır. Johnny Depp ve Juliette Lewis ile başrolü paylaştığı yapımda DiCaprio, Arnie Grape karakterine hayat vermiş, filmdeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ına aday gösterilmişti.


13. “American Psycho” filminde Christian Bale’in hayat verdiği Patrick Bateman için ilk önce DiCaprio’ya teklif götürülmüş, ancak Dicaprio genç hayranlarını kaybetmemek için rolü kabul etmemiştir.

14. Dicaprio’nun reddettiği rollerden biri de “Star Wars” serisindeki Anakin Skywalker‘dir. Star Wars hikayesinin ana karakterlerinden biri olan Anakin’in serinin ilk filmindeki çocukluk halini Jake Lloyd, ikinci ve üçüncü filmlerdeki halini ise Hayden Christensen canlandırmıştır.

15. Dicaprio,isminin etnik olduğu düşüncesiyle ajanslar tarafından sürekli geri çevrilmiştir. Aktörü kabul eden ajanslar ise ismini Lenny Williams olarak değiştirmesini istemişler. Dicaprio ancak 13 yaşında kendisini ismiyle kabul eden bir ajans bulabilmiştir.

En çok zorlandığı film The Revenant

16. Dicaprio şimdiye kadar en çok zorlandığı filmin “The Revenant” olduğunu söylemiş. Çekilen her sahneden sonra büyük kurutma makineleriyle onu ısıtmışlar. Çok zorlansa da Dicaprio yıllardır beklediği Oscar heykelciğine bu filmle kavuşmuştu.

17. Dicaprio üç kez ölümden dönmüş. Ünlü aktör bir kez köpek balığı saldırısından, bir kez uçak kazasından, bir kez de serbest atlama esnasında ölümün kıyısından dönmüş.

18. Sharon Stone, DiCaprio’nun “Hızlı ve Ölü” filminde rol almasını o kadar çok istemiş ki Dicaprio’nun ücretini kendi cebinden ödemiştir.

19. DiCaprio, hehangi bir film serisinde rol almamasına rağmen geliri en yüksek oyuncular arasında yer alıyor.

Moulin Rouge’da başrol olmak istemiş

20. Nicole Kidman ve Ewan McGregor’un başrolleri paylaştığı “Moulin Rouge” filminde başrol oynamayı çok isteyen DiCaprio, sesi iyi olmadığı için başaramamıştır.

21. “Titanik” filminde çizim yapan kişi DiCaprio değildir. DiCaprio’nun çizdiği resimde görülen eller yönetmen James Cameron’a aittir.

22. Belize’de bir adası olan DiCaprio, La Colombe isimli kahve şirketinin de sahibi.

23. Tablolara olan düşkünlüğüyle bilinen aktör, Salvador Dali’nin “Chevaliers en Parade,” isimli tablosuna 1.2 milyon dolar ödeyerek satın almıştır.

24. DiCaprio, Tobey Maguire ile birlikte rol aldığı “Don’s Plum” filminin sinemaya çıkmaması için tüm yasal yollara başvurmuştur. Filmin yapımcısı Dale Wheatley, filmi Vimeo, youtube ve kendi web sitesinde yayınlamıştır.

25. Gençliğinde çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip olan oyuncunun hastalığı, “The Aviator” filminde canlandırdığı karakterle tekrar başlamıştır. Martin Scorsese’in yönetmenliğini üstlendiği filmde DiCaprio, takıntıları olan milyoner Howard Hughes karakterine hayat vermişti.

Leonardo DiCaprio Kuşağı Kasım ayı boyunca her Cuma Sinema 1001’de….

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir