“Maddenin Halleri”ne Bir Ödül de Amerika’dan!

Deniz Tortum’un yönettiği “Maddenin Halleri”ne bir ödül de Amerika’dan geldi. New York’ta düzenlenen ve bilim temalı yenilikçi filmleri buluşturan Imagine Science Film Festivali’nde A.B.D. prömiyerini yapan “Maddenin Halleri”, önceki gün sona eren festivalden Labocine Mansiyon Ödülü’nü kazandı.

Geçtiğimiz hafta 39. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Belgesel seçilen, Engelsiz Filmler Festivali’nde de En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanan film, Ekim başında da 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Belgesel Film Ödülü’nü kucaklamıştı. Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu, Öykü Canlı ve Aslı Erdem’in, ortak yapımcılığını Fırat Sezgin’in üstlendiği “Maddenin Halleri”nin Türkiye gösterim programı ise çok yakında açıklanacak.

“Belgesel film sınırlarını zorluyor”

Geçtiğimiz hafta 39. İstanbul Film Festivali’nde İstanbullu seyirciyle buluşan “Maddenin Halleri”, Ezgi Kılınçaslan, Rûken Tekeş ve Yasin Ali Türkeri’den oluşan Ulusal Belgesel Yarışması jürisi tarafından, Cesur yaklaşımı ile belgesel film sınırlarını zorladığı, baştan sona bütünselliğini bozmadığı, yüksek görsel estetiği ve minimalist ses tasarımı ile filmi zamansızlaştırdığı, bizi yaşam ve ölüm çizgileri arasında gezdirdiği ve sorgulattığı, ve içini bilmediğimiz önemli bir sistemin kontrastlarını ve aktörlerini özgün ve samimi bir anlatım diliyle sunduğu” gerekçesiyle En İyi Belgesel Film seçilmişti.

“Duygularımızın kapılarını aralayan yönetmen”

Geçtiğimiz hafta (18 Ekim) ayrıca Engelsiz Filmler Festivali’nden iki ödülle birden dönen “Maddenin Halleri”, Gökçe Işıl Tuna, İpek Türktan Kaynak ve Kaan Karsan’dan oluşan jüri tarafından Kurduğu atmosfer ile yakaladığı gerçeklikleri bütün bir hayat meselemize kurguladığı” gerekçesiyle En İyi Film seçilmiş; Bir hastaneye kapısından girerek hayatlarımızın ve duygularımızın kapılarını aralayan ve sorgulatan” Deniz Tortum’a da En İyi Yönetmen Ödülü’nü getirmişti.

Dünya prömiyerini Ocak ayında Rotterdam Film Festivali’nde yapan film, Ağustos ayında da dünyanın en önemli belgesel film festivallerinden DokuFest’in Balkan bölümünde yarışmıştı. Ekim başında 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nde Türkiye prömiyerini yapan “Maddenin Halleri”, Bingöl Elmas, Köken Ergun ve Kurtuluş Özgen’den oluşan Ulusal Belgesel Film Yarışması Jürisi tarafından “Özgün anlatımı, yenilikçi görselliği, görünmeyeni görünür kılması” gerekçesiyle En İyi Belgesel Film Ödülü’nü kazanmıştı.

Gösterim tarihi yakında açıklanacak

Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu, Öykü Canlı ve Aslı Erdem’in, ortak yapımcılığını ise Fırat Sezgin’in üstlendiği “Maddenin Halleri”, hastaneyi evi bellemiş doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının gündelik hayatlarını takip ediyor ve bitmek bilmeyen koridorlarda, doktor odalarında ve ameliyathanelerde dolanarak hastanede akıp giden yaşamı anlamaya çalışıyor. Kurgusunu Sercan Sezgin, müziklerini Alican Çamcı, renklerini James Norman, ses tasarımını da Ernst Karel ile Yalın Özgencil’in yaptığı “Maddenin Halleri”nin Türkiye gösterim takvimi ise çok yakında açıklanacak.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Austin Butler, Darren Aronofsky’nin yeni filminde başrol olacak!

‘Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 3’ geliyor!

“Reacher” dizisinin yıldızı Alan Ritchson, “War Machine” kadrosunda!

Yorgos Lanthimos imzalı Kinds Of Kindness filminden fragman!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir