Malatya Film Festivali Ulusal Jüri Başkanı Reis Çelik Oldu

Bu yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek nin Ulusal Uzun Metraj Yarışma bölümünün jüri başkanlığını, ünlü yönetmen Reis Çelik üstlenecek.

1990’lı yıllardan itibaren adını duyurarak yeni Türk sinemasının önde gelen yönetmenleri arasında yer alan Reis Çelik, cesur yaklaşımları kadar deneysel çabalarıyla da dikkat çeken filmlere imza attı. Yönettiği filmlerle ulusal ve uluslararası tanınmış festivallerden ülkemize çok sayıda önemli ödül taşıyan Çelik, uzun süredir Film Yönetmenleri Derneği’nin de başkanlığını yürütüyor.

Ulusal bölümün jüri üyeleri ve bu bölümde yarışacak filmler, 10 Ekim’de gerçekleştirilecek basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacak.

Reis Çelik Filmografisi
Işıklar Sönmesin – 1997
Hoşçakal Yarın – 1998
Azül (Mülteci) – 2007

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler
Lal Gece – 2011
İnadına Film Çekmek – 2010
İnat Hikayeleri – 2003
Nazım Hikmet Ziyaretçin Var – 1992

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler
F Tipi Film – Sonsuz Bir Gün – 2012
Güllünün Yolculuğu – 2000

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

“Neredeyse Kesinlikle Yanlış”ın dünya prömiyeri Venedik Film Festivali’nde!

Danny Ramirez, Joaquin Phoenix ile aynı projede yer alacak!

Özgü Namal’ın başrolde olduğu ‘Sarı Zarflar’ın çekimleri tamamlandı!

‘The Shining’ filminin yıldızı Shelley Duvall hayatını kaybetti!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir