Malatya Film Festivali Ulusal Jüri Başkanı Reis Çelik Oldu

Bu yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek nin Ulusal Uzun Metraj Yarışma bölümünün jüri başkanlığını, ünlü yönetmen Reis Çelik üstlenecek.

1990’lı yıllardan itibaren adını duyurarak yeni Türk sinemasının önde gelen yönetmenleri arasında yer alan Reis Çelik, cesur yaklaşımları kadar deneysel çabalarıyla da dikkat çeken filmlere imza attı. Yönettiği filmlerle ulusal ve uluslararası tanınmış festivallerden ülkemize çok sayıda önemli ödül taşıyan Çelik, uzun süredir Film Yönetmenleri Derneği’nin de başkanlığını yürütüyor.

Ulusal bölümün jüri üyeleri ve bu bölümde yarışacak filmler, 10 Ekim’de gerçekleştirilecek basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacak.

Reis Çelik Filmografisi
Işıklar Sönmesin – 1997
Hoşçakal Yarın – 1998
Azül (Mülteci) – 2007

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler
Lal Gece – 2011
İnadına Film Çekmek – 2010
İnat Hikayeleri – 2003
Nazım Hikmet Ziyaretçin Var – 1992

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler
F Tipi Film – Sonsuz Bir Gün – 2012
Güllünün Yolculuğu – 2000

You May Also Like

James Cameron, son ‘Avatar’ filmini yönetmeyebilir!

Taron Egerton, Wolverine rolü için görüşmelere başladı!

“Ah Belinda”nın çekimleri tamamlandı!

Özge Borak’lı ‘Leyla Hanım’dan Tanıtım Fragmanı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.