Martin Scorsese, Grateful Dead Biyografisini Yönetecek!

Martin Scorsese, Grateful Dead Biyografisini Yönetecek! 60’ların rock grubu Grateful Dead‘ın hikayesi beyaz perdeye uyarlanıyor. Scorsese, Jonah Hill‘in grubun efsane ismi Jerry Garcia‘ya hayat vereceği filmde yönetmen koltuğunda oturacak. Scorsese ve Hill, “The Wolf of Wall Street”in ardından yeniden birlikte çalışacaklar. Scorsese, filmin yapımcılığını da Hill ile birlikte üstlenecek.

Filmin senaryosunu “The People v. O.J. Simpson,” “Ed Wood” ve “Dolemite Is My Name,” gibi yapımlardan hatırlayacağımız Scott Alexander ve Larry Karaszewski kaleme alacak.

Henüz ismi belli olmayan filmin rock grubunun hangi dönemini ele alacağı henüz netleşmedi. 1965 yılında karşı kültürün sembolü haline gelen Grateful Dead grubunun ilk albümü 1967 yılında çıktı. Grubun kurucusu olan Garcia’nın yanı sıra Bob Weir, Ron McKernan, Phil Lesh ve Bill Kreutzmann Grateful Dead’de yer alıyordu. Grup, Garcia’nın öldüğü 1995 yılına kadar hayatını devam ettirdi.

Efsane rock grubunu ele alacak film, Apple tarafından geliştiriliyor. Scorsese şu anda Apple’da yayınlanacak olan Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Jesse Plemons başrollü “Killers of the Flower Moon,” üzerinde çalışıyor.

“Taxi Driver,” “Raging Bull,” “The King of Comedy” ve “Goodfellas,” gibi yapımlarıyla bilinen Scorsese, “Woodstock”, “The Last Waltz,”“George Harrison: Living in the Material World” ve “Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story” gibi yüksek profilli müzik belgesellerinde de çalıştı.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Yorgos Lanthimos imzalı Kinds Of Kindness filminden fragman!

“YURT”, Türkiye’de ilk kez İstanbul Film Festivali’nde!

Julia Roberts, Luca Guadagnino imzalı ‘After the Hunt’ filminde rol alacak!

Timothée Chalamet, Warner Bros. ile uzun süreli anlaşma imzaladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir