Marvel’daki İlk Kadın Besteci: Pınar Toprak

Marvel‘ın merakla beklenen filmi Captain Marvel’ın müziklerini besteleyecek ilk kadın besteci, aynı zamanda bir Türkiyeli: Pınar Toprak

Marvel Sinematik Evreni’ndeki ilk kadın süper kahraman filmi Captain Marvel’ın müziklerini besteleyecek kişi olan Pınar Toprak, dünya sinema tarihine adını yazdırdı.  MCU içerisindeki ilk kadın besteci olan Toprak, dünya çapında ilgi gördü.

Toprak’ın müziklerine imza attığı ilk büyük film Captain Marvel olsa da, Türk müzisyen daha önce Krypton dizisi, The Lightkeepers filmi ve hatta popüler video oyunu Fortnite‘ın müziklerini de yaptı. Toprak ayrıca Justice League filminin ek müziklerini de üstlenmişti.

Oscar ödüllü aktris Brie Larson’ın başrolünü üstlendiği süper kahraman filminin müziklerine imza atacağını öğrenen Toprak, heyecanını kişisel Instagram hesabından paylaştı.

Pınar Toprak Kimdir?

5 yaşındayken klasik müzik eğitimine başlayan Pınar Toprak, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olduktan sonra Amerika’ya gitti. İlk önce Boston’daki dünyanın en iyi müzik okullarından biri olarak kabul edilen Berklee College of Music’te film müziği ve bestecilik üzerine eğitim aldı. Daha sonra ise Los Angeles’a taşınıp, yine bu alanda yüksek lisans yaptı. Efsane besteci Hans Zimmer‘in kurduğu Remote Control Productions şirketinde çalışmaya başladı. Staj için girdiği şirkette kısa sürede Zimmer’in dikkatini çekti ve Microsoft’un ürettiği Xbox 360 video oyunu Ninety Nine Nights için müzik yazdı.


2010’da Richard Dreyfuss, Blythe Danner, Bruce Dern gibi isimlerin rol aldığı The Lightkeepers filmine yaptığı müzikle Uluslararası Film Müziği Eleştirmenleri Birliği Ödülü kazandı. 2011 yapımı The Wind Gods belgeseliyle ise bu ödülü ikinci kez kazandı.

Captain Marvel, 8 Mart 2019 tarihinde Türkiye’de vizyona girecek.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir