Maskeleri Ardına Gizlenen 16 Marvel Oyuncusu

Maskeleri ardına gizlenen 16 Marvel oyuncusu. Çizgi romanlardan gişe rekoru kıran filmlere aktarılan en ünlü Marvel karakterleri dünya çapında milyonlarca kişinin kalplerini fethetti.  Bu karakterleri canlandıran oyuncuların hayranlıkla izlediğimiz bu inanılmaz karakterlere dönüşebilmesi için verilen emek ise takdir edilesi. İşte bu karakterlere hayat veren oyuncuların görsel efekt ve makyajsız halleri…

16. Nebula — Karen Gillan

Nebula karakteri, İskoç oyuncu Karen Gillan tarafından canlandırıldı. Thanos‘un kızına hayat verebilmek üzere uzun saçlarına veda eden güzel oyuncuya yapılan makyaj ise oldukça zorluydu. Bir ekip tarafından tam 4 saatte uygulanan makyajı çekimler sona erdiğinde çıkartmak için ise en az 30 dakika gerekiyordu.

15. Thanos — Josh Brolin

İlk olarak, 2012 yapımı ‘The Avengers’ filminde Damion Poitier adında bir dublör tarafından canlandırılan Thanos karakterine son 4 filmde Josh Brolin tarafından hayat verildi. Thanos karakterini daha gerçekçi gösterebilmek adına makyajın yanı sıra oyuncuların dış görünüşlerine uygun olarak hayali kahramanlar yaratan komplike bir bilgisayar teknolojisi kullanıldı.

14. Ronan the Accuser — Lee Pace

‘Guardians of the Galaxy’deki Ronan karakterine hayat vermesi için yapılan makyajın ardından Lee Pace‘in görünüşü tamamen değişti. Mavi bir surat, mor lensler ve siyah başlığı ile oyuncuyu tanımak neredeyse imkansız.

13. Martinex — Michael Rosenbaum

‘The Smallville’den hatırladığımız Michael Rosenbaum, ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ filmindeki kötü karakterlerden biriydi. Bu karakter yaratılırken oyuncunun mimiklerini kullanabilmesine olanak veren bir bilgisayar teknolojisinden yararlanıldı.

12. Johann Schmidt, Red Skull — Hugo Weaving, Ross Marquand

‘Captain America: The First Avenger’ filminde, Red Skull ‘Matrix’in Ajan Smith‘i Hugo Weaving tarafından canlandırılırken, ‘Avengers: Infinity War’ ve ‘Avengers: Endgame’ filmlerinde bu karaktere hayat veren kişi Ross Marquand‘dı. Her iki oyuncunun da burunsuz bir yaratığa dönüşmeleri 3 saat sürüyordu.

11. Gamora — Zoe Saldana

Avatar’ filmindeki karakteri bilgisayar teknolojisiyle şekillendirilen Zoe Saldana‘nın ‘Guardians of the Galaxy’ filmindeki görüntüsü ise makyaj artistleri tarafından tasarlandı. Thanos‘un kızınına bu enteresan görüntüyü verebilmek için makyaj ekibi her gün 5 saat çalıştı.

10. Drax the Destroyer — Dave Bautista

Asıl mesleği vücut geliştirme, MMA dövüşçülüğü ve güreşçilik olan Dave Bautista, ‘Guardians of the Galaxy’ filminde galaksiler arası bir suçluyu canlandırdı. Dave‘in filmdeki görüntüsü için saatler süren bir çalışma ile tüm vücudu kırmızı silikon yaralar ve sprey boya ile kaplandı.

9. Mantis — Pom Klementieff

Fransız oyuncuyla ilk tanışmamız ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ filmiyle oldu. Mantis adında böceğimsi bir yaratığı canlandıran oyuncu siyah lensler ve bilgisayar teknolojisiyle anten görüntüsü verilen küçük protezler kullandı.

8. Ayesha — Elizabeth Debicki

‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ filminde altın ırkın kraliçesi, rahibe Ayesha‘ya Avustralyalı oyuncu Elizabeth Debicki tarafından hayat verildi. Vücudu makyaj ekibi tarafından altın renge boyanırken tam 4 saat bekliyordu. Gözleri için de yine altın rengi lensler kullanıldı.

7. Taserface — Chris Sullivan

‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ filmindeki Taserface‘e hayat veren kişi American oyuncu ve müzisyen Chris Sullivan‘dı. Sullivan bu karaktere bürünmek için vücut boyası, takma gümüş dişler ve parlak lensler kullandı.

6. Yondu Udonta — Michael Rooker

‘The Walking Dead’de canlandırdığı Merle Dixon ve ‘Guardians of the Galaxy’ filmindeki Yondu karakterleri sayesinde ünlenen Michael Rooker, Centauri-IV gezegenindeki Zatoan kabilesinin bir üyesi gibi görünebilmek için kırmızı lensler ve oldukça rahatsız edici takma dişler kullandı, ayrıca çekimler boyunca her gün altı katmanlı bir makyaj ile kaplandı.

5. Korg — Taika Waititi

‘Thor: Ragnarok’ filminde Korg adında bir gladyatörü canlandıran Yeni Zelandalı oyuncu, senaryo yazarı ve komedyen Taika Waititi, aynı zamanda filmin yönetmeniydi. Filmde Surtur karakteri ve hatta birkaç sahnede de Hulk karakterine hayat veren Waititi‘nin görüntüsü bilgisayar teknolojisi kullanılarak değiştirildi.

4. Ultron — James Spader

‘Avengers: Age of Ultron’ filmindeki ana kötü karakter olan Ultron, James Spader tarafından canlandırıldı. Karakter, her ne kadar görsel efekt teknolojisi kullanılarak yaratıldıysa da, oyuncunun kendi hareket ve mimikleri kullanılarak yapıldı.

3. Vision — Paul Bettany

İlk olarak Tony Stark‘ın malikanesindeki yapay zeka J.A.R.V.I.S‘ten doğan Vision‘a hayat veren oyuncunun makyajı, uygulaması 3 saat süren kırmızı bir maske ve silikon protezlerden oluşuyordu.

2. Corvus Glaive — Michael James Shaw

Thanos‘un ölümcül ordusu Black Order’a üye olan Corvus Glaive karakterine iki ‘The Avengers’ filminde de Michael James Shaw tarafından hayat verildi. Karakterin görüntüsü bilgisayar programları ile geliştirildi.

1. Talos — Ben Mendelsohn

Skrull adlı uzaylı ırkın lideri Talos‘a Avustralyalı aktör Paul Benjamin Mendelsohn hayat verdi. Uzaylı gibi görünebilmek için tuhaf kontakt lensler, takma kulaklar ve silikondan protez bir başlık kullandı.

BONUS: Marvel Sinematik Evreni’ndeki Seslendirmeler

‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ filminde bir yapay zeka olan Mainframe, Miley Cyrus tarafından seslendirildi. Vin Diesel ise kendi karakteri Groot‘un hatrına yalnızca 15 dilde “Ben Groot’um.” cümlesini kurdu. ‘Guardians of the Galaxy’deki karizmatik rakunun sesi ise Bradley Cooper‘a ait. ‘Thor: Ragnarok’ta ortaya çıkan iblis Surtur Clancy Brown tarafından seslendirildi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir