Mutlaka İzlenmesi Gereken 7 Adam Driver Performansı

Her zaman eğlenceli bir karakter olan Adam Driver, sayısın unutulmaz karakterle karşımıza çıktı. Driver, HBO’nun Girls dizisinde dikkatleri üzerine çekti ve bir zamanlar jenerasyonun en iyi olan Martin Scorsese‘ye dönüşmeyi başardı. Ve bunu son 10 yıl içerisinde gerçekleştirdi. Scorsese, Driver’ın sahne performansı keşfeden tek büyük yapımcı olmadı. Rol aldığı bütün yapımlarda Driver, yeteneğiyle canlandırdığı karaktere bir dinamizm getirmeyi başardı. Driver, az bütçeli yapımların yanı sıra, çok yüksek bütçeli filmlerde de rol aldı.

2021 yılı da Driver için oldukça heyecanlı oldu. Ridley Scott ile The Last Duel filminde çalışan Driver, yönetmenin önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan House of Gucci filminde de karşımıza çıkacak.

İki kez Akademi ödülüne aday olan Driver’ın belki de bir kısmını kaçırdığınız, mutlaka izlenmesi gereken 7 performansını listeledik. İşte mutlaka izlenmesi gereken 7 Adam Driver performansı.

1. While We’re Young

Marriage Story, Driver’ın kariyerinde önemli bir yere sahip olsa da, Driver senarist/yönetmen Noah Baumbach ile uzun süredir çalışıyor. Greta Gerwig ile başrolü paylaştığı Frances Ha ile çıkış yakalayan Driver, Baumbach’ın bir sonraki filmi While We’re Young‘da da rol almıştı. Filmde Amanda Seyfried ile başrolü paylaşan Driver, karakterin değişken ruh halini çok iyi sergileyerek, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Film, Jamie ve Darby Massey isimli ileri görüşlü iki çiftin, orta yaşlı komşuları Josh (Ben Stiller) ve Cornelia (Naomi Watts) Srebnick ile sıra dışı ilişkilerine odaklanıyor.

2. This Is Where I Leave You

Babalarının beklenmedik ölümü sonrası bir haftalığına aynı çatı altında kalmak zorunda olan Judd (Jason Bateman), Wendy (Tina Fey), Paul (Corey Stoll) ve Phillip (Driver)’in hikayesini anlatan film, Shawn Levy imzalı. Driver burada duygusal olarak henüz büyümemiş küçük kardeş rolünü oldukça iyi şekilde canlandırdı. Bu filmdeki karakter, Driver’ın daha önce izlenen karakterlerinden oldukça farklı bir çizgide.

3. Paterson

Jim Jarmusch’ın minimalist, görünüşte hiçbir amacı olmayan projeleri herkese hitap etmeyebilir. Ama kendine özgü bir tarzı olan bu auteur yönetmenin Paterson filmini izlemekte fayda var. Jarmusch, bu filmde karakterlerin günlük yaşamlarındaki gerçekliklerine yakından bakıyor. Driver da filmde uzun çalışma saatlerinde şiir yazan bir otobüs şoförünü canlandırıyor.

Paterson karakteri yazdıklarını nadiren karısı Laura ve köpekleri Marvin dışında birileriyle paylaşıyor. Konuşmaktan çok dinlemeyi seven Paterson, taşıdığı yolcuların konuşmalarını dinlemekten keyfi alıyor. Driver’ın bu eğlenceli performansı izlenmeye değer.

4. Silence

Driver, Martin Scorsese’in ekrana getirmesi yıllar süren projesinde, kendini öven yönetmenle çalışma şansını bu filmle yakaladı. Film, 17. yüzyılda yaşayan iki rahibin karşılaştıkları şiddet ve baskıyı konu alıyor. Andrew Garfield Sebastião Rodrigues, Driver ise Francisco Garupe isimli rahibi canlandırıyor. Hristiyanlığı tanıtmak ve kayıp olan akıl hocaları Ferreira’yı bulmak için yola çıkan iki Cizvit papaz, Rodrigues ve Garrpe, Japonya’ya geldiklerinde zulümle karşı karşıya kalırlar.

Filmdeki inanç krizi aslında Garfield’in hikayesidir ancak Driver’ın sergilediği olağanüstü performans, bu karakteri geride bırakmaktadır. Scorsese imzalı filmde Liam Neeson, Tadanobu Asano, Issey Ogata, Ciaran Hinds, Yosuke Kubozuka ve Yoshi Oida gibi isimler de rol alıyor.

5. Logan Lucky

Steven Soderbergh‘in Ocean’s Eleven üçlemesinin manevi devamı olan ve yönetmenin “Ocean’s 7-11,” olarak isimlendirdiği film, suç dünyasına farklı bir perspektiften bakıyor. Film Jimmy, kardeşleri Clyde ve Mellie’nin yaptığı soygun planı etrafında şekilleniyor. Jimmy, paranın yeraltı nakit yönetim sistemine girmesi için, yıkım uzmanı Joe Bang’i işe alır. Grup Charlotte Motor Speedway’deki efsanevi Coca-Cola 600 yarışını hedefler.

Logan’ların tek motivasyonu çaesizliktir ve Driver filmde oldukça sempatik bir karakter olarak karşımıza çıkmaktadır. Driver’ın canlandırdığı Clyde karakteri, Irak savaşında kolunu kaybetmiş bir gazidir. Düzenli bir işi bulamayan Clyde, günlük hayatında hakaretlere de maruz kalmaktadır. Driver, oyunculuk kariyerinden önce ABD ordusunda görev yaptığı için, Clyde karakterinin deneyimlerine oldukça saygılı bakıyor.

6. The Report

Scott Z. Burns‘ü, The Parallax View ya da Three Days of the Condor gibi ilzeyicide kaygı uyandıran filmleriyle tanıyoruz. Ancak yönetmen The Report’ta gerçeklere odaklanarak olayı sansasyonel hale getirmeye çalışmıyor. Driver, filmde senato çalışanı Daniel Jones karakterine hayat veriyor. Karakter, Senato İstihbarat Komitesi’ne sunmak üzere 11 Eylül saldırılarıyla ilgili 6.700 sayfalık rapor hazırlıyor. Driver, gerekli olan soruları soran cesur adamı oldukça iyi şekilde karakterize ediyor.

7. Annette

Driver, Leos Carax imzalı dram türündeki müzikal Annette filminde başarılı performanslarından birine imza atıyor. Film, dünyaca ünlü bir soprano ve onun stand-up komedyeni olan eşinin hikayesini konu ediyor. Driver filmde stand-up komedyeni Henry McHenry, Marion Cotillard ise, soprano sanatçısı Ann Defrasnoux karakterini canlandırıyor.

Henry, gururlu ve bencil bir karakterdir. Driver, Henry’nin gerçeklikten kopmasına neden olan cehalet ve kibrini performansıyla oldukça iyi yakalıyor. Henry’nin ebeveyn kaygılarını iyi bir şekilde sergileyen Driver, karakterin sematik olup olmadığı kararını izleyiciye bırakıyor.

Kaynak: Collider

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir