Oyunculuk Eğitimi Almamış 16 Başarılı İsim

Oyunculuk eğitimi almamış 16 başarılı isim. Büyük prodüksiyonlarda yer alan oyuncuların hepsinin bu alanda akademik eğitim aldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bazen doğuştan yetenekli olmak, şans ve özveri iyi bir oyuncu olabilmek için gereken şartları sağlayabiliyor. Bankada bir memurla tartıştığı sırada keşfedilip şöhret kapılarını aralayan Charlize Theron buna en güzel örneklerden biri olabilir. Joaquin Phoenix ise ailesine destek olmak üzere sokakta performans sergilediği sırada keşfedilmiş ve kendini bir anda film endüstrisinin kalbinin attığı Tinseltown’da bulmuştu.

Sahip oldukları doğal yetenekleriyle Hollywood’un demirbaşları haline gelen bu isimleri sizler için derledik…

1. Tom Cruise


Sinemaya karşı özel bir ilgi duyan Tom’un hayatı yer aldığı bir tiyatro oyunu sayesinde sonsuza dek değişti. Oyuncu olmak için soluğu New York’ta alan Tom, 6 ay sonra ‘Taps’ adlı bir filmde rol alma şansı yakaladı. 1990 yılında adını dünyanın en çok kazanan oyuncuları arasına yazdıran Tom, bu konuda her zaman alçakgönüllü olmuştur.

2. Jim Carrey


Oldukça ilginç bir hayat hikayesine sahip olan Jim, gençken ailesiyle birlikte bir karavanda yaşıyor ve her zaman başarılı bir kariyerin hayalini kuruyordu. Ailesini geçindirmeye katkı sağlamak üzere 16 yaşında okulu bırakmak zorunda kalan oyuncu, bu sırada bazı küçük rol seçmelerine katıldı. Sonunda ‘Living Color’ adlı bir TV şovunda rol almayı başardı ve oyunculuk eğitimine beş kuruş harcamadan kariyer basamaklarında tırmanmaya başladı.

3. Meg Ryan


New York’ta gazetecilik yapan Meg, reklam ve TV dizilerinin oyuncu seçmelerine katılmaya karar verdi, ardından Burger King ve AIM Diş Macunu gibi markaların reklamlarında yer aldı. Oyunculuk kariyerinde yol katetmeye başladığında ise üniversite eğitimini yarıda bırakarak tamamen bu alana yöneldi ancak mesleği için hiçbir zaman resmi bir eğitim almadı.

4. Cameron Diaz


Jeff Dunas adında ünlü bir fotoğrafçı, Diaz‘ı görür ve hangi ajansla çalıştığını öğrenmek ister. Bir ajansı olmadığını söyleyen Diaz’a kartvizitini veren Dunas, kendine ulaşmasını ister. Bu tesadüf karşılaşma sayesinde şansı dönen Diaz, Elite amodellik ajansında çalışmaya ve küçük roller almaya başlar. 4 yıl sonra ilk büyük projesi olan ‘The Mask’ filminde rol alır.

5. Johnny Depp


Bir müzisyen olma hayaliyle Kaliforniya’ya taşınan Depp, ilk olarak telefon aracılığıyla mürekkep kalem sattığı bir telemarketing işine girer. Bu işte çalıştığı sırada arkadaşı Nicholas Cage onu kendi ajansıyla tanıştırır. Oyunculuk konusunda hiçbir eğitim almayan Depp bir süre sonra ‘A Nightmare on Elm Street’ filminde ilk deneyimini yaşar.

6. Joaquin Phoenix


Bir aktör, yapımcı ve müzisyen olan Phoenix bir zamanlar ailesine destek olmak için sokaklarda gösteriler yaparlardı. Bir gün ağabeyi River Phoenix’le birlikte TV şovları ve reklamlarda rol almalarını sağlayan Iris Burton ajansı tarafından fark edildi. Joaquin, kardeşi River’ın vefatından sonra oyunculuğa bir süre ara verdi ancak döndüğünde gişe rekorları kıran filmlerde rol olarak Oscar ve daha birçok prestijli ödülün sahibi oldu.

7. Christian Bale


16 yaşında okulu bırakan Bale oyunculuk kariyerine, küçük yaşlardan itibaren rol aldığı reklam filmleriyle başladı. Batman’i canlandırdığı ‘Dark Knight’ filmindeki efsanevi performansı akıllara kazınan ünlü oyuncunun başarısı pekiştiren en güçlü sebeplerden biri olarak performansını en iyi şekilde sunmak için fiziksel görünümünde yaptığı radikal değişimler gösterilebilir.

8. Russell Crowe


16 yaşındayken oyuncu olmak için okulu bırakan Crowe, aile bağlantıları sayesinde sinema sektörüne adımını attı. Crowe, ona Oscar kazanan ‘Gladiator’ filminde hayat verdiği Maximus karakteriyle ünlü oldu. Özverisi sayesinde ‘Gladiator’, ‘A Beautiful Mind’ ve daha birçok büyük prodüksiyonlu filmde rol alan aktör kariyer basamaklarına hızla tırmandı.

9. Jennifer Lawrence


Ebeveynleri tarafından oyunculuk kariyerine başlaması için New York’ta bir ajansa kaydolmaya ikna edilen Jennifer, ilk olarak bir TBS komedi dizisi olan ‘The Bill Engvall Show’da yer aldı. Herhangi bir eğitim almayan güzel oyuncu, ‘The Hunger Games’ ve ‘X-Men’ gibi birçok filmde rol aldı.

10. Ben Kingsley


İlk oyunculuk deneyimini 23 yaşında yaşayan Kingsley, 15 yıl boyunca sahne çalışmalarına devam etti. Ayağına gelen birçok fırsatı geri tepen oyuncunun rol aldığı ilk film 1972 yapımı ‘Fear Is the Key’ oldu. Tamamen kendi kendini yetiştirmiş bir aktör olan Kingsley, 1982 yılında rol aldığı ‘Ghandi’ filmiyle Akademi Ödülü’nün sahibi oldu.

11. Channing Tatum


Üniversite eğitimini yarıda bırakan Tatum oyunculuk kariyerine başlamadan önce inşaat işçiliği, dansçılık, satıcılık ve emlak komisyonculuğu gibi birçok işte çalıştı. Miami sokaklarında bir modellik ajansı tarafından keşfedilen Tatum birçok büyük markanın reklam kampanyalarında yer aldı ve ardından sinema sektörüne adımını attı.

12. Charlize Theron


Modellik kariyerine 16 yaşında başlayan Theron bir yandan bale yapıyordu ancak geçirdiği birkaç sakatlık sebebiyle herşeyi bırakmak zorunda kaldı ve oyuncu olma hayaliyle Los Angeles’a taşındı. Bankada bir memurla tartıştığı sırada keşfedilip şöhret kapılarını aralayan Theron’ın hayatı bu tesadüf sayesinde tamamen değişti.

13. Henry Cavill


Okul yıllarında tiyatroya oldukça meraklı olan Cavill yatılı okulda okuduğu sırada sahnelenen bir oyunda yer aldı. Oyuncu seçmeleri için okuluna uğrayan ‘The Count of Monte Cristo’ film ekibi tarafından keşfedilen Cavill, ilk rollerinden birini bu şekilde elde etti.

14. Matthew McConaughey


McConaughey, Og Mandino tarafından kaleme alınan ‘The Greatest Salesman in the World’ adlı kitapla karşılaştığında Teksas Üniversitesi’nde hukuk okuyordu. Hayata bakış açısını değiştiren bu kitap sayesinde oyunculuk yapmaya karar verdi. Kariyerine öğrenci ve reklam filmlerinde rol alarak başlayan Matthew, oyunculuk kariyerine birçok reklam filminde ve öğrenci filminde çalışarak başladı. Bir gün, ‘Dazed ve Confused’da rol almasını sağlayan Richard Linklater’la tanıştı ve hayatı tamamen değişti.

15. Natalie Portman


Portman 11 yaşındayken yerel bir pizza restoranında çalışıyordu ve oraya gelen bir marka temsilcisi tarafından modellik yapmaya ikna edildi. Bir süre sonra modelliği sıkıcı bulmaya başlayan Portman oyunculuğa yönelmeye karar verdi. Ardından, birçok prodüksiyonda yer almasını sağlayacak olan Usdan Tiyatro Sanat Kampı’na kaydoldu. Portman‘ın müthiş aktris olması için resmi bir eğitime ihtiyacı yoktu.

16. Heath Ledger


Oyunculuk yapmak için 17 yaşında okulunu bırakan Ledger, en iyi arkadaşı Trever DiCarlo ile birlikte Sydney’e gitti. İlk deneyimini ‘Clowning Around’ adlı TV dizisinde yaşayan oyuncu ardından ‘10 Things I Hate About You’ adlı yapımla adını duyurdu. En iyi çıkışını ise Joker karakterine hayat verdiği ‘The Dark Knight’ filmiyle yakaladı.

Kaynak: brightside.me

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir