“Pinocchio” Filminde Geppetto Karakterini Canlandıracak İsim Belli Oldu!

“Pinocchio” filminde Geppetto karakterini canlandıracak isim belli oldu! Oscar ödüllü İtalyan aktör Roberto Benigni, Matteo Garrone’nin yeni filmi “Pinocchio”da Geppetto karakterine hayat verecek.

Benigni, en son 2012 yapımı “To Rome with Love” filminde rol almıştı. Yönetmen Garrone, filmin çekimlerine 2019’un başında başlayacak. Çekimler, Lazio, Toscana ve Puglia şehirlerinde yapılacak.

Filmin kadrosuna dahil olan Benigni konuyla ilgili şunları söyledi: “Muhteşem bir karakter, muhteşem bir hikaye ve muhteşem bir yönetmen… Geppetto karakterini oynayacağım için çok mutluyum.”

"Pinocchio" Filminde Geppetto Karakterini Canlandıracak İsim Belli Oldu!

Carlo Collodi‘nin kitabından beyazperdeye uyarlanacak filmin senaryosu da Garrone tarafından kaleme alınacak. Collodi’nin kitabı tüm dünyada 240 dile çevrilmiş, en çok satanlar arasında ilk 50’de kalmıştır. Hakları HanWay Films’e ait olacak filmin yardımcı yapımcıları arasında Archimede Films, Rai Cinema ve Le Pacte Recorded Picture Company yer alacak.

Geçtiğimiz günlerde Netflix’in Pinocchio filmi için Guillermo del Toro ile anlaştığını duyurmuştuk. Del Toro, filmin yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenecek. Del Toro’nun filmi faşizmin hüküm sürdüğü Benito Mussolini’nin liderliğindeki 1930 İtalya’sında geçecek.

Filmin kadrosuna dahil olan Benigni, “Life is Beautiful” filmiyle Oscar heykelciğini kucaklamış, 2002 yapımı “Pinocchio”  filmini hem yönetmiş hem de filmin oyuncu kadrosunda yer almıştı. Son dönemlerde İtalya’nın en çok aranan yönetmenlerinden biri olan Garrone’nin son filmi “Dogman” Cannes Film Festivali’nden En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’yle dönmüştü.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

“Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin” filmi geliyor!

Scarlett Johansson başrollü Fly Me To The Moon’dan ilk fragman!

Boksör Prensi Naseem Hamed biyografisine yeni isimler!

Köprüde Buluşmalar Work In Progress Atölyesi Seçkisi Açıklandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir