Renfield filmi hakkında bilmeniz gereken her şey!

Dracula’nın sadık hizmetkarını konu alan bu modern masalda Emmy adayı Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, X-Men serisi), tarihin en narsist patronu Dracula’nın (Oscar® ödüllü Nicolas Cage) işkence gören yardımcısı olan Renfield rolünü canlandırıyor. Film, yıllar boyunca ona hizmet etmek zorunda kalan Dracula’nın yardımcısı Renfield’ın, Karanlıklar Prensi’nden bağımsız bir hayatı arayışını konu ediniyor. 14 Nisan‘da sinemalarda olacak filmi izlemeden önce bilmeniz gereken her şey yazımızda!

İşte Renfield filmi hakkında bilmeniz gereken her şey!

Renfield ‘in yönetmeni Emmy ödüllü Chris McKay (The Tomorrow War, The LEGO Batman Filmi), senaryo hikayesi The Walking Dead ve Invincible’ın yaratıcısı Robert Kirkman’a, senaryo Ryan Ridley’e (Ghosted serisi, Rick & Morty serisi) ait.

Filmde Nicholas Hoult’a; Altın Küre ödüllü Awkwafina (Elveda, Marvel’ın Shang-Chi ve On Halka Efsanesi), Ben Schwartz (Kirpi Sonic, The Afterparty), Adrian Martinez (Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı, Fokus), Brandon Scott Jones (Ghosts, The Other Two) ve Emmy ödüllü ve Oscar® adayı Shohreh Aghdashloo (House of Saddam, Sisler Evi eşlik ediyor.

Renfield karakteri, Bram Stoker’ın 1897’de yayınlanan klasik Drakula hikayesinde bir İngiliz hapishanesinde sinek, örümcek, kuş ve başka yaratıklar yiyerek onların “yaşam gücünü” alan ve bir tür ölümsüzlük kazanan bir mahkum olarak ortaya çıkmış.


Renfield karakterini daha önce Tod Browning’in efsanevi romanın 1931 film uyarlamasında Dwight Frye, Francis Ford Coppola’nın başarılı Bram Stoker’ın Drakula filminde ise Tom Waits canlandırdı.
Hoult, Renfield’ı canlandırmaya hazırlanmak için Stoker’ın Drakula’sını okumuş ve 1931 filmini izlemiş ve Dwight Frye’ın büyüleyici performansından neleri ödünç alabileceğine bakmış: “Çalabildiklerimi çaldım. Öncekilere küçük göndermeler eklemeye çalıştım. Ama tabii ki bu filmin havası çok daha komedi aksiyon filmi ve karakterin modern bir yorumu. Bu da bana rolle ilgili yapmak istediklerim konusunda çok fazla özgürlük verdi.”


Hoult, rolün gerektirdiği tehlikeli sahneleri daha kolay canlandırabilmek için yoğun dövüş eğitimi almış.
Aksesuar departmanı, Hoult için yiyeceği böceklerin çoğunu şekerlemeden yapmış. Ama çeşitli tatlarda kuru çekirge ve en az bir gerçek sinek yemiş.
Aksesuar ustası Gary Tuers, Hoult’un 100 kadar çekirge yediğini tahmin ediyor.

 
Nicolas Cage’in Drakula karakteriyle olan ilişkisi babası August Coppola’nın ailenin oturma odasında bir perdeye 35mm filmler yansıttığı çocukluk günlerine uzanıyormuş. Aralarında 1929 yılının çığır açan sessiz filmi, Bram Stoker’ın kitabının gayri resmi uyarlaması olan, Max Schreck’in kötü vampir Kont Orlok’u canlandırdığı Nosferatu da bulunuyormuş. Cage’in hafızasına kel kafalı ve uzun, pençe gibi tırnaklarıyla, korkunç bir yaratık olarak kazınmış.
Cage rolünün hakkını verebilmek için dişlerini törpületmiş. Filmin makyaj sanatçısı Christien Tinsley, Cage’in vampir karakteri için dişlerini törpülettiğini ve 3 boyutlu baskılı takma dişler taktığını ifade etti.

 
Renfield, Ocak ile Nisan 2022 arasında New Orleans, Louisiana ve civarında çekilmiş.
Yapım tasarımcı Alec Hammond (RED, Ölümsüz Polisler, R.I.P.D., Yılan Gözler), Renfield için doğru estetiği geliştirmek için klasik Universal korku filmleriyle daha yakın dönem vampir filmlerini incelemiş.
Açılıştaki geçmişe dönüş sahnesi için Hammond, detaylı dublör koreografisinin sergilenebileceği etkileyici bir kütüphane seti tasarlamış. Setin “Doğrudan 200, 300, 400, 500 yıllık birikmiş zenginliğin tuzaklarını hissettiğiniz bir Bela Lugosi filminden geldiğini” hissetmesini istemiş.

 
Günümüzde Drakula artık bir şatoda yaşamıyor. Evi, New Orleans’ın Katrina Kasırgasıyla şehri su bastığı zamandan beri kullanılmayan Yardım Hastanesi’nin bodrumundadır.
McKay ve Hammond, Renfield’ın Drakula’yı damardan besleyerek yeniden canlandırmayı planlamış. Bu yüzden Hammond, vampir için bir “kan tahtı” yapmış. Tahtın aslı antika bir ağız ameliyatı koltuğuymuş. Daha sonra düzinelerce kan torbası ile genişletilmiş. Bazıları Drakula’nın arkasından tavus kuşu kuyruğu gibi uzanıyormuş.
Hammond, Renfield’ın evini, karakterin kişisel gelişimini yansıtacak şekilde tasarlamış. Başta oldukça sönük olan ev, kısa sürede duvarlarında ilham verici afişlerin asılı olduğu parlak renklerle dekore edilmiş.

 
Renfield’ın gardırobu da evi gibi kişisel gelişimini yansıtıyor. Kostüm tasarımcı Lisa Lovaas (Horizon, Ambulans, Transformers: Son Şövalye) başta Renfield için 1930’lardan beri giyilmiş olan özel dikim bir kahverengi takım tasarlamış. Renfield, kendi yoluna gidince gardırobu da dramatik biçimde değişiyor. Bir anda renkli kazaklar, keten pantolonlar ve spor ayakkabılar giyiyor çünkü gerçekten modern topluma uyum sağlamaya çalışıyor.

 
Lovaas, Cage’in Drakula’sı için çok farklı kaynaklardan ilham almış. Bela Lugosi, David Bowie, hatta Liberace’den. Karakterin modern zaman sahneleri için çarpıcı, kırmızı kadife bir takımla, zarif bir pelerin yapmış. Tüm kostümlerinde her parçanın aristokrat vampir için özel olarak yapıldığını vurgulamak için üzerlerine CD harfleri işlenmiş.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir