REVERANS

PHANTOM THREAD, PAUL THOMAS ANDERSON

Geçtiğimiz haziran ayında aktörlüğü, bir kez daha, bırakacağını açıklayan Daniel Day Lewis‘in görünürdeki son filmi olan Phantom Thread’in afiş ve ilk fragmanı yayınlandı. 1989 yılında tiyatroyu da parçası olduğu Hamlet oyununun tam orta yerinde bırakıp giden aktör, bu durumu her gece babasının hayaletiyle o sahnede karşılaşmayı daha fazla kaldıramayacağını anladığına bağladığını açıklamış sonrasında. Rolüne kendini fazlasıyla kaptıran, ya da işini çok ciddiye alan insanların ortak sorunu diyelim, bugüne dek En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını 3 kez kazanan tek isim olduğunu da hatırlatalım diğer yandan da…

 

Jim Sheridan’ın The Boxer‘ın filminin ardından ilk beş yıllık molasını veren Lewis bu süreçte marangozluk ve ünlü İtalyan ayakkabı ustası Stefano Bemer’in yanında bir nevi çıraklık yapmış. Sahalara Martin Scorsese’nin Gangs of New York‘uyla döndükten sonra Paul Thomas Anderson’ın There Will Be Blood‘ı ile yeniden gün ışığına çıkması için ise yine aradan bir beş yıl geçmesi gerekti. Demek istediğimiz o ki, şimdilerde yeniden aktörlüğü bıraktığını açıklasa da bundan bir beş yıl sonra yine çok güçlü bir rolle bir anda karşımızda bulursak şaşırmayalım kendisini!

 

Fragmanını izlemek üzere olduğunuz Phantom Thread, 50’lerde Londra’nın eline su dökülmez işler çıkaran sosyetik terzisi Reynolds Woodcock’ın hikayesini anlatiyor, filmin yönetmeni ise bir kez daha Paul Thomas Anderson.

 

https://youtu.be/QY33WSUGPEQ

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir