Sadri Alışık’ın Hiç Bilinmeyen Bir Filmi Ortaya Çıktı

Sadri Alışık’ın hiç bilinmeyen ‘Ayyaş’ adında bir filmi ortaya çıktı. 2016 yılında vefat eden usta yönetmen Ülkü Erakalın’ın eşyalarının sahaflara ve eskicilere satılmasıyla ortaya çıkan filmde birçok ünlü oyuncu bulunuyor.

Ayyaş
Ayyaş

Filmin, 92 sayfa ve 178 sahne olmasına rağmen bilinmeyen nedenlerden dolayı sadece 42 sahnesi çekilebilmiş. Senaryonun son sayfasında belirtildiğine göre yazım tarihi 18 Eylül 1975.

Bir bölümü çekilebilmiş olan filmin gün yüzüne çıkan kısmında, İstanbul’un manzaraları, hapishane, bar ve hastane sahnesinin yanı sıra bir de tiyatro kulisinde çekilmiş sahneler bulunuyor.

Filmin oyuncu kadrosunda, Sadri Alışık, Muhterem Nur, Gönül Yazar, Ekrem Bora, Renan Fosforoğlu, Çolpan İlhan ve Senih Orkan gibi usta isimler yer alıyor.

Gerçek hayattan esinlenilen filmde; Salih, Ferha ve Ferha’nın kızı Selma bir tiyatroda çalışmaktadırlar. Ünlü kantocu Ferha bir gün kalp krizi geçir ve sahneye çıkamaz. İzleyiciler de tezahüratla gösteriyi izlemeyi beklediği için mecburen yerine kızı Selma çıkar. Daha önce hiç kanto yapmamış Selma izleyicilerinde alkışlarıyla bu işin üstesinden gelir. İlerleyen günlerde tekrar kalp krizi geçiren Ferha kızını Salih’e emanet edip vefat edince Salih ve Selma evlenirler. Zamanla ünlenen Selma’yı kaybetme korkusuna kapılan Salih ise bir ayyaşa dönüşecektir.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

“Furiosa: Bir Mad Max Destanı”nın yeni posteri yayınlandı!

21 filmi Oscar alan ünlü yapım şirketi Participant Media faaliyetlerini durduruyor!

43. İstanbul Film Festivali başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir