Sibel Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu!

Damla Sönmez’in performansıyla adından söz ettiren, bir kadının özgürleşme hikâyesini anlatan, SİBEL‘in vizyon tarihi belli oldu. 22 Şubat’ta vizyona girecek filmin 27 Aralık’ta İKSV Galaları ve 1 Ocak’ta Başka Sinema kapsamında iki özel gösterimi olacak.

Filmin Konusu

25 yaşındaki Sibel, Karadeniz’in ıslık diliyle konuşulan, küçük bir köyünde babası ve kız kardeşiyle yaşamaktadır. Çocukluğunda geçirdiği hastalık sebebiyle konuşamayan, çevresiyle ıslık diliyle anlaşan Sibel’in hayatı tarla, orman ve ev arasında geçer. Köyde kendini yalnız ve dışlanmış hisseden genç kadın, gizemli bir kurdun peşindeyken, bir gün ormanda saklanan Ali adında bir yabancıyla karşılaşır. Sibel, Ali’yle iletişim kurmaya başlayınca, içinde gizlenen gücü fark edecektir.

Sibel Almanya ve Fransa’da Vizyona Girecek

Otuzdan fazla uluslararası festival gezen SİBEL’in festival yolculuğundaki en yeni durağı 3-14 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek 30. Palm Springs Uluslararası Film Festivali. Gezdiği dünya çapındaki birçok festivalden ödül kazanan SİBEL, Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin üçüncü uzun metrajı. Dünya prömiyerini yaptığı 71. Locarno Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü, Ekümenik Jüri Ödülü ve Genç Jüri Ödülü’nü kazanan SİBEL, Türkiye’deki izleyicilerle ilk defa buluştuğu 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde En İyi Film ve 55. Ulusal Yarışma’da ise En İyi Senaryo (Çağla Zencirci, Ramata Sy & Guillaume Giovanetti) ödüllerini de kazandı.

27 Aralık’ta Almanya’da vizyona girecek olan SİBEL, 13 Mart 2019’da Fransa’daki izleyicilerle buluşacak.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir