Sinefillerin 2019’da Takip Etmesi Gereken 25 Kadın Yönetmen!

Indiewire, 2019 yılında sinefilllerin mutlaka takip etmesi gereken 25 kadın yönetmeni listeledi.

1. Lulu Wang

Sundance Film Festivali’nde ilk yönetmenlik demeyimi yaşadığı “The Farewell” ile adından sözettirmeyi başaran Wang, festivalde En İyi Yönetmen Ödülü’nü aldı. Film, 12 Temmuz’da vizynonda olacak.

2. Pippa Bianco

Senarist-yönetmen Pippa Bianco, Cannes Film Festivali’nde “Share” adlı kısa filmiyle 2015 yılında Cinéfondation ödülünü kazanmıştı. Aynı isimli uzun metraj filmi Sundance Film Festivali’nde Waldo Salt Senaryo Ödülü’nü alan Bianco, yükselişte olan yönetmenler arasında.

3. Chinonye Chukwu

İkinci filmi “Clemency” ile Sundance Film Festivali’nde ödül alan Chinonye Chukwu’un filmi 27 Aralık’ta vizyonda olacak.

4. Mati Diop

Cannes Film Festivali’nde Palme d’Or için yarışan Mati Diop, sinema dünyasına oyuncu olarak adım atmıştı. Diop, “Simon Killer” ve “35 Shots of Rum” filmlerinde rol almıştı.

5. Andrea Berloff

Oliver Stone’un “World Trade Center” ve F. Gary Gray’in “Straight Outta Compton,” yapımlarından senarist olarak tanıdığımız Andrea Berloff, “The Kitchen” filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. Film, 9 Ağustos’ta vizyonda olacak.

6. Emma Tammi

Toronto Film Festivali’nde gösterilen korku filmi “The Wind” ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Emma Tammi, “Fair Chase” ve “Bloodline” projelerinde yapımcı olarak yer almıştı.

7. Olivia Wilde

Oyuncu olarak tanıdığımız Olivia Wilde, 2019 yılında “Booksmart” filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. Film, 24 Mayıs’ta vizyonda olacak.

8. Josephine Mackerras

South by Southwest Festivali’nde “Alice” filmiyle Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan Josephine Mackerras dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yönetmenlerden.

9. Hilary Brougher

2006 yılında “Stephanie Daley”in ardından bu yıl yönetmen koltuğuna geri dönen Hilary Brougher‘in South by Southwest Festivali’nde gösterilen “South Mountain,” festivalin en iyi filmlerinden biriydi.

10. – 11. Jocelyn DeBoer & Dawn Luebbe

Jocelyn DeBoer & Dawn Luebbe, 2019 Sundance Film Festivali’nde prömiyerini yapan “Greener Grass,” ile isimlerinden söz ettirmeyi başaran kadın yönetmenlerden oldu.

12. Minhal Baig

Yale mezunu Minhal Baig, Sundance Film Festivali’nin öne çıkan yönetmenlerinden biri oldu. Yönetmenin festivalde prömiyerini yapan “Hala” filmi izleyenleri etkilemeyi başardı.

13. Annie Silverstein

2014 yılında kısa filmi “Skunk” ile Sundance Film Festivali’nde ödül kazanan Annie Silverstein, bu yıl uzun metraj filmi “Bull” ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

14. Rachel Lears

“Knock Down the House,” isimli politik belgeseliyle Sundance Film Festivali’nde olumlu eleştiriler alan Rachel Lears takip edilmesi gereken yönetmenler arasında.

15. Semi Chellas

“Ophelia”nın senaristi Semi Chellas, yönetmenlik deneyimini Tribeca Film Festivali’nde prömiyerini yapan “American Woman” ile yaşadı.

16. Danielle Lessovitz

Birkaç kısa film deneyiminin ardından “Port Authority” filminin yönetmenliğini üstlenen Danielle Lessovitz‘in filmi Cannes Fİlm Festivali’nde gösterilecek. Filmin yapımcılığını Martin Scorsese üstlendi.

17. Dolly Wells

“Can You Ever Forgive Me?” filmindeki oyunculuk performansının ardından Dolly Wells, “Good Posture” ile ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. Wells, yönetmenliğiyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

18. Hannah Pearl Utt

Hannah Pearl Utt, Sundance Film Festivali’nde gösterilen ve ilk yönetmenlik deneyimini yaşadığı “Before You Know It,” ile beğeni toplamayı başardı.

19. Alice Furtado

“Duel Before Nightfall” (2011) and “When It Lifts Its Little Eyes Up” (2014), isimli kısa filmlerinin ardından Alice Furtado, ilk uzun metraj deneyimini “Sick, Sick, Sick” isimli filmle yaşadı. Film, Cannes Film Festivali’nde gösterime girecek.

20. Tayarisha Poe

Senarist – yönetmen Tayarisha Poe, Sundance’de gösterilen “Selah and the Spades” filmiyle hafızalarda yer edinmeyi başaran yönetmenler arasında yer almayı başardı.

21. Roxann Dawson

“This Is Us,” “The Deuce,” “The Americans,” “House of Cards,” “The Chi,” ve birçok TV projesinin ardından Roxann Dawson, “Star Trek: Voyager,”daki oyunculuğuyla da dikkatleri üzerine çekmişti. Dawson, ilk yönetmenlik deneyimini 17 Nisan’da vizyona giren ve bir haftada 27 milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde eden “Breakthrough” ile yaşadı.

22. Melina Matsoukas

Beyonce, Rihanna, Alicia Keys gibi isimlere çektiği kliplerle adını duyuran Melina Matsoukas, ilk yönetmenlik deneyimini “Queen & Slim” filmiyle yaşadı. Film, 27 Kasım‘da vizyonda olacak.

23. Laure de Clermont-Tonnerre

Oyuncu Laure de Clermont-Tonnerre ilk yönetmenlik deneyimini yaşadığı “The Mustang” ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Film 15 Mart’ta vizyona girmişti.

24. Jill Culton

“Open Season,” filminde ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan Jill Culton daha sonra senarist ve animatör olarak “Monsters, Inc.” ve “Toy Story” yapımlarından çalıştı. Uzun yıllar yönetmen koltuğunda göremediğimiz Culton, 27 Eylül’de vizyona girecek olan “Abominable,” ile ikinci kez kamera arkasına geçecek.

25. Sonejuhi Sinha

Sonejuhi Sinha, Tribeca Film Festivali’nde gösterilen “Stray Dolls” filmiyle olumlu eleştirel aldı ve takip edilmesi gereken yönetmenler listesinde yer almayı başardı.



Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir