‘Star Trek”in Kostüm Tasarımcısı Robert Fletcher Hayatını Kaybetti!

‘Star Trek”in Kostüm Tasarımcısı Robert Fletcher Hayatını Kaybetti! Klasik Klingon ve Vulcan kostümlerinin babası olarak kabul edilen Fletcher, 98 yaşındaydı.

Star Trek filmlerinin yanı sıra hem ekran hem de sahne için kostüm tasarlayan Robert Fletcher’ın 5 Nisan’da Kansas şehrinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Fletcher aynı zamanda opera ve bale şirketleri için çalışan büyük bir set ve kostüm tasarımcısıydı, Lincoln Kirstein’ın bale ve opera projeleri üzerinde çalıştı, Jerome Robbins ile müzikallerde çalıştı ve müzikallerin orijinal Broadway prodüksiyonları için kostümler tasarladı. Fletcher, 65 yıl boyunca New York City Balesi’nin üyesi, Broadway Dansçısı olan Jack Kauflin ile evli kaldı.

1950’li yıllarda NBC televizyonun genel tasarımcısı olan Fletcher, ortak yapımcı, sahne ve kostüm tasarımcısı olduğu Little Me (1963), High Spirits (1964) ve Hadrian VII (1969) çalışmaları için üç Tony Ödülü adaylığı aldı. 1982’de James Earl Jones, Christopher Plummer ve Dianne Wiest’in rol aldığı Othello için yaptığı üstün kostüm tasarımı için Drama Desk Ödülü’ne aday gösterildi.

Fletcher, ortak yapımcı, sahne ve kostüm tasarımcısı olduğu Little Me (1963), High Spirits (1964) ve Hadrian VII (1969) çalışmaları için üç Tony Ödülü adaylığı aldı. 1982’de James Earl Jones, Christopher Plummer ve Dianne Wiest’in rol aldığı Othello için üstün kostüm tasarımı için Drama Desk Ödülü’ne aday gösterildi.

2005 yılında Fletcher, Kostüm tasarımcıları Birliği’nden kariyer başarı Ödülü’ne layık görüldü ve 2008’de set tasarım çalışmaları için Tiyatro geliştirme fonu / Irene Sharaff Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü aldı.

Kaynal: Hollywood Reporter

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Yorgos Lanthimos imzalı Kinds Of Kindness filminden fragman!

“YURT”, Türkiye’de ilk kez İstanbul Film Festivali’nde!

Julia Roberts, Luca Guadagnino imzalı ‘After the Hunt’ filminde rol alacak!

Timothée Chalamet, Warner Bros. ile uzun süreli anlaşma imzaladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir