Tarantino ve Filmleri Hakkında Bilmedikleriniz

Tarantino ve Filmleri Hakkında Bilmedikleriniz! Tarantino filmlerini sevin ya da sevmeyin… Ama Quentin Tarantino’nun yönetmen olarak doğduğu gerçeğini kabul edin. 1992 yapımı ilk uzun metraj filmi “Reservoir Dog”s filmiyle adından söz ettirmeyi başaran Tarantino, dünya çapında birçok izleyeni etki altına alan bir dizi film çekti. Tarantino filmlerindeki sıradışı sahnelerin yanı sıra kullandığı müziklerle de hafızalarımızda yer edinmeyi başardı. Sinemanın çılgın dahisi Tarantino ve filmleri hakkında daha önce duymadığınız bilgileri sizler için derledik.

Tarantino ve filmleri hakkında bilmedikleriniz

1. Tarantino, “Reservoir Dogs” filmi için potansiyel sponsorlara ismin Fransız filmlerinden esinlenilen bir gangster terimi olduğunu söyler ancak gerçek hiç de öyle değildir. Tarantino, filmin ismini bir video dükkanında çalışırken tartışma yaşadığı müşterisi sayesinde bulmuştur. Müşteri Tarantino’dan bir film önermesini isteyince, Tarantino, “Au Revoir les Enfants” filmini önerir. Ancak müşteri yanlış anlar ve “ben reservoir dogs falan istemiyorum” diye Tarantino’yu tersler. Tarantino da bunun senaryosu için iyi bir isim olacağını düşünür. Başka bir bilgi ise, filmin isminin Tarantino’nun kız arkadaşı tarafından yönetmene tavsiye edildiğidir. Tarantino, filmin ismi hakkında net bir açıklama yapmasa da ilk sinema filmi olan Reservoir Dogs ile, sinemaya alışılmadık bir tarz getirdiği tartışılmaz.

2. 7 ayrı bölümden oluşan Pulp Fiction filminde olaylar kronolojik olarak ilerlemez. Filmde olaylar rasgele bir sırayla ilerler. Filmin açılış sahnesi ve son sahnesi aynı sahnenin farklı perspektiflerinden oluşur. Film karışık bir sırayla ilerlediği için izleyici olaylar arasında bağlantı kuramaz. Filmdeki ünlü iğne saplama sahnesi ise tersinden çekilmiştir. Vincent Vega’nın Mia Wallace’a adrenalin iğnesi sapladığı sahneyi Tarantino, stresi azaltmak için tersine çevirir. Travolta önce iğneyi saplar sonra da çekip çıkarır. Travolta’nın iğneyi saplıyormuş gibi görünmesi için sahne tersine çevrilir.

3. Kill Bill: Vol 1 filminde Tarantino Bill karakteri için önce Warren Beatty’i düşünmüştü. Ancak, David Carradine isminde karar kıldı. Carradine, Tarantino’nun ünlü çocuk TV şovu Kung Fu da da rol almıştı.

 

4. Tarantino’nun üç filminde de aynı araba görünüyor. Jackie Brown filminde Pam Grier’in kullandığı arabayı, Pulp Fiction filminde Marcellus Wallace karakteri kullanmıştır. Aynı araba Kill Bill: Volume 2’de de kısa da olsa görülüyor.

Natural Born Killers filminden nefret ediyor

5. Natural Born Killers (Katil Doğanlar) filminin senaristi olan Tarantino, filmden nefret ediyor. Yönetmen Oliver Stone’nun senaryosunu anlamadığını söyleyen Tarantino bir röportajında, filmi sonuna kadar izlemeye tahammül edemediğini söylemişti.

6. Tarantino, “Inglourious Basterds” filmindeki Hans Landa karakteri için ilk önce Leonardo DiCaprio’yu düşünmüştür. Ancak karaktere Christoph Waltz hayat vermiştir. Bu performansı ile aktör Oscar heykelciğine de kavuşmuştu.

7. Tarantino, Cheetah isimli atını filmde kullanmıştır. Django Unchained filminde Jamie Foxx’un bindiği at Tarantino’nun kendi atıdır.

8. True Romance, Tarantino’nun yazdığı ilk senaryodur. Orijinal senaryoda, Christian Slater’ın hayat verdiği Clarence Worley karakteri Natural Born Killers için yazılmıştır. Ancak senaryo 500 sayfa olunca, Tarantino, bu senaryodan birkaç film yapmaya karar vermiştir.

Tarantino’nun para aldığı ilk senaryo From Dusk Till Dawn

9. From Dusk Till Dawn, Tarantino’nun para aldığı ilk senaryodur. Robert Rodriguez’in yönettiği From Dusk Till Dawn filminin senaryosunu Tarantino 1500 dolar karşılığında yazmıştır. Tarantino, bu senaryoyu KNB isimli özel efekt firmasına yeteneklerini kanıtlamak için yazmış. Senaryonun ardından KNB şirketi Reservoir Dogs filmindeki kulak sahnesinin efektlerini ücretsiz yapmayı kabul etmiştir.

10. Tarantino’nun Jackie Brown filminde karaktere hayat veren Micheal Keaton, Steven Soderbergh’in Out of Sight filminde de aynı rolü canlandırmıştır. İki film de Elmore Leonard’ın romanından beyaz perdeye aktarılmış ve filmler 1 yıl arayla çekilmiştir.

11. Tarantino, Tony Scott, Reservoir Dogs filmini yönetmek istemediği için filmin yönetmenliğini üstlenmiştir. Tarantino sinema sektöründe yeni olduğu için True Romance ve Reservoir Dogs için yazdığı senaryoları Tony Scott’a verir. Ancak Scott, True Romance senaryosunu seçince Reservoir Dogs filmini yönetmek Tarantino’ya düşer.

12. Bruce Willis, Tarantino’nun Four Rooms isimli filminde rol almasına rağmen kadroda gösterilmedi. Çünkü Willis, filmde Tarantino’nun ricası üzerine ücretsiz olarak rol alır. Ancak, Beyaz perde Oyuncuları Derneği  kurallarına göre dernek üyesi bir oyuncu para almadan herhangi bir yapımda rol alamazdı. O nedenle Willis, filmin oyuncu kadrosunda gösterilmedi.

Tarantino senaryoyu yazarken oyuncuyu kafasında netleştirir

13. Tarantino, senaryosunu yazarken oyuncuları kafasında netleştirir. Örneğin Samuel L. Jackson, Harvey Keitel, Tim Roth, ve Amanda Plumm gibi isimleri düşünerek film karakterlerini yaratmıştı Tarantino. Ama, hiç biri Michael Madsen’e adadığı Vincent karakteriyle karşılaştırılamaz. Tarantino, Vincent karakterini, Madsen’i düşünerek yazmıştı.

14. Ünlü korku filmleri Hostel ve Cabin Fever filmlerinin yönetmeni Eli Roth, Tarantino’nun Inglourious Basterds filminde Donny Donowitz karakteri olarak karşımıza çıktı. Roth’un yer aldığı sahne yaklaşık 6 dakika sürdü.

15. Tarantino’nun Four Rooms isimli filmi, Roald Dahl’ın Man from the South isimli kısa hikayesinden beyaz perdeye uyarlandı. Hikaye daha önce 1960 yılında Alfred Hitchcock Presents isimli dizide Man from the South adlı bölüm olarak ekranlara gelmişti.

16. Eski Avustralya filmlerine hayran olan Tarantino, ‘Patrick’ (1978)’ filminden bir sahneye ilk Kill Bill filminde yer vermiş, bir diğer favori filmi olan ‘Fair Game’ (1985) ise yönetmenin Death Proof filminin bazı bölümlerine ilham kaynağı olmuştur.

17. Tarantino, Inglourious Basterds filmindeki Archie Hicox karakteri için Michael Fassbender’den önce Simon Pegg’i düşünmüş. Ancak Pegg o sırada başka projede olduğu için rol Fassbender’in olmuş.

18. Ne kadar kötü olursa olsun kötü karakterleri sevdiğini söyleyen Tarantino’nun en çok nefret ettiği karakter, kendi yarattığı Calvin Candie karakteridir. Karaktere, Django Unchained filminde Leonardo di Caprio hayat vermiştir.

19. Pulp Fiction filminde Tarantino’yu kamera önünde Jimmie olarak gördüğümüz sahnede kamera arkasındaki isim Robert Rodriguez olmuştur. Filmde Jimmie ve Lance karakterlerinin hangisini canlandıracağı konusunda kararsız kalan Tarantino, Mia’nın adrenalin iğnesiyle uyandığı sahnede kamera arkasında olmak istediği için Jimmie karakterini tercih etmiştir.

Reservoir Dogs’un taslak senaryosu 220 sayfaydı

20. Quentin Tarantino‘nun ‘Rezervuar Köpekleri’yle başlayan başarılı kariyerinin en önemli yapıtlarından biri olan filmin taslak senaryosu yaklaşık 220 sayfaydı. Tarantino, filmin senaryosunu 6 yılda yazmıştı.

21. Frank Miller‘ın yazıp çizdiği Sin City çizgi romanından beyaz perdeye uyarlanan ve Mickey Rourke, Clive Owen, Bruce Willis, Jessica Alba gibi isimlerin rol aldığı Sin City filminde Tarantino, konuk yönetmen olarak yer almıştır.

22. Gençliğinde figüranlık yapan Tarantino’nun oynadığı rollerden biri de The Golden Girls dizisinde Elvis Presley’di. Dizide Elvis taklidi yapan figüranlardan biri Tarantino’dur.

23. Çocukluğunda bir an önce okuldan kurtulmak ve hayatını sinemaya adamak isteyen Tarantino, lise eğitimini çok zor tamamlamıştır. Lisedeki başarısızlığı ise zekasından değil, isteksizliğinden kaynaklanmıştır. Çünkü Tarantino, 160 IQ’ya sahiptir.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir