Todd Phillips Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gereken 16 Gerçek

Filmleri tekrar tekrar izlenesi yönetmenlerden biri… Komedi filmlerine getirdiği yeni tarzın yanı sıra yönetmen ve senaristliğini üstlendiği “Joker” filmiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Todd Phillips hakkında daha önce duymadığınız 16 bilgiyi sizler için derledik.

1. Phillips, 20 Aralık 1960 tarihinde Brooklyn’de Yahudi kökenlerine sahip bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Huntington’da kardeşi Jill Ginsberg ile birlikte büyür.

2. New York Üniversitesi Film Okulu’na giden Phillips, ilk belgesel filmi “Hated: GG Allin and the Murder Junkies”i tamamlamak için okulunu yarıda bırakır.

 

3. Phillips yönetmen ve senarist Peter Bunzl’ın oğludur.

4. Pepsi için çalışan Phillips, ünlü komedyen Tom Green ile karşılaşır ve ona yeni filminin senaryosundan bahsederek, projede yer alıp alamayacağını sorar. Green, teklifi kabul edince, Phillips ilk filmi Road Trip’i çeker.

5. Komedi tarzında devam etmeye karar veren Phillips, 2003 yılında Old School filminin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenir.

6. 2009 yılında yönettiği The Hangover filmi, 18+ kategorisinde en yüksek gişe hasılatı yapan komedi filmi olur. Üçleme olarak bilinen serinin üç filmi de gişe başarısıyla adından söz ettirir.

7. 2006 yapımı Borat filmiyle en iyi senaryo dalında Oscar adaylığı elde eder. Filmin yönetmenliğinden fikir uyuşmazlığı nedeniyle istif eder. 

8. Komedi türündeki filmleriyle tanınan Phillips suç filmi War Dogs (2016)’ın yönetmen ve senaristliğini üstlenir. 

9. Son filmi Joker, En İyi Dram Filmi dalında Altın Küre’ye aday olur.

10. Phillips, HBO’nun gizli kamerayla çekilen Taxicab Confessions belgeselinde sürücü olarak görünür.

11. Bir dönem Paris Hilton ile aşk yaşar.

12. Phillips, Hulk Hogan hakkındaki biyografi filminin yönetmenliğini üstlenecek. Filmin başrolünde Chris Hemsworth yer alıyor.

13. Filmlerinde yardımcı senarist olarak daha çok Scott Silver ile çalışan Phillips, ünlü aktörleri cameo olarak kullanıyor.

14. Phillips, yapımlarında sıklıkla Matt Walsh, Juliette Lewis, Zach Galifianakis, Vince Vaughn ve Will Ferrell gibi isimlerle çalışıyor.

15. Bill Withers ve Wolfmother müzikleri Phillips’in filmlerinde ön plana çıkıyor.

16. Phillips, Bradley Cooper imzalı “A Star is Born” filmininde yapımcı olarak yer aldı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir