Türkiye’nin Oscar aday adayı belli oldu!

Türkiye’nin Oscar Aday Adayı Belli Oldu! 95. Akademi Ödülleri, En İyi Uluslarası Film kategorisi için Türkiye’nin aday adayını belirlemek üzere bir toplantı gerçekleşti. Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği’ne başvuran 10 filmin, 15 kişilik seçici kurul tarafından değerlendirildiği toplantıda Türkiye’nin aday adayı, yapımcılığını Vildan Erşen’in, yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu’nun üstlendiği ‘Kerr’ filmi seçildi. Yönetmenin aynı adlı kitabından uyarlanan ‘Kerr’in başrollerinde Erdem Şenocak, Jale Arıkan ve Rıza Akın yer alıyor.

Film, babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olan Can’ın hikayesini anlatıyor: Can, yaşlı babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olur. Polise başvuran Can’ın ifadesi alındıktan sonra kasabadan ayrılmasına izin verilmez. Babasının tuhaf arkadaşlarıyla tanışmaya başlayan Can’ın kapana kısılıp kaldığı kasabada tuhaf şeyler yaşanmaya başlamıştır. Can, ölen babasının terzi dükkânında katille yeniden karşılaşınca büyük bir korkuya kapılır. Öte yandan kasabada kuduz köpekler nedeniyle karantina ilan edilmiştir. Bilinmeyen bir suçla itham edildiğini öğrendiğinde daha da dehşete kapılan Can, başka çaresi kalmadığından kasabadan kaçmaya karar verir. Ancak kasabada imha ekipleri devriye gezmektedir. Artık tüm ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Çıkışı olmayan bir arafa dönüşmüş olan kasaba neredeyse bir deliliğin eşiğine gelmiştir.

İlk gösterimini 2021 Antalya Film Festivali’nde yapan ‘Kerr’, İstanbul Film Festivali ve Antalya Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ödüllerini almıştı.

 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Cannes Film Festivali’nin jürisi belli oldu!

Back to Black filminin posteri yayınlandı!

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir