Tutsak / Bel Canto

Tutsak / Bel Canto

Yönetmen: Paul Weitz
Oyuncular: Julianne Moore, Ken Watanabe, Demian Bichir
Tür: Dram, Gerilim
Ülke: ABD

Dramatik bir aşk hikayesi olan yapım, Ann Patchett’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlandı. Filmin yönetmenliğini Mozart in the Jungle, About A Boy ve Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant yapımlarından hatırlayacağımız Paul Weitz üstleniyor.

Julianne Moore ve Ken Watanabe’nin başrolleri paylaştığı filmde ikiliye Demian Bichir, Sebastian Koch, Christopher Lambert, Elsa Zylberstein gibi isimler eşlik ediyor.

Zengin bir iş adamının doğum gününe katılan ve burada rehin alınan ünlü opera sanatçısının hikayesini konu edinen yapım, 1996-1997 yıllarında Peru’da yaşanan rehine krizine de gönderme yapıyor.

Filmin konusu ise kısaca şöyle: Japon iş adamı Katsumi Hosokawa‘nın doğum gününe özel olarak düzenlenen partiye, Amerika’nın ünlü sopranosu Roxane Coss’da katılır. Parti başladığında her şey yolundadır, ancak bir süre sonra parti bir grup terörist tarafından basılır. General Benjamin tarafından tutuklanan yoldaşlarının serbest bırakılmasını isteyen teröristler başlangıçta herkesi rehin alırlar. Ancak rehine sayısındaki fazlalık teröristler için sorun haline gelince Katsumi Hosokawa ve Roxane Coss’un da yer aldığı bir grup önemli kişi dışındakileri serbest bırakırkar. Bir ay süre kadar rehine kalan Hosokawa ve Coss birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulurlar.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Sırrını Biliyorum

Köylüler

Eflâtun

Ölümcül Sır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir