Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor! İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından N Kolay sponsorluğunda düzenlenen 43. İstanbul Film FestivaliMUBI işbirliğiyle, dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Wim Wenders ve Japonya’nın en tanınmış ve saygın oyuncularından Koji Yakusho’yu ağırlıyor.

Basın toplantısına konuşmacı olarak, Wim Wenders ve Koji Yakusho’nun yanı sıra İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ileMUBI’nin kurucusu ve CEO’su Efe Çakarel katılacak. Toplantının moderatörlüğünü sinema yazarı Engin Ertan üstlenecek.


Festivalin Sinema Onur Ödülleri Wim Wenders ile Koji Yakusho’ya

Festivalde, dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Wim Wenders’in üç filmi gösterilecek: Koji Yakusho’nun başrolünde harikalar yarattığı, Japonya’nın Oscar adayı Mükemmel Günler, 50. yılında restore edilen kopyasından gösterilecek Alice Kentlerde ile Cannes’da prömiyerini yapan, Alman sanatçı Anselm Kiefer’in yaşamını ve sanat yolculuğunu mercek altına alan son filmi Anselm. Wenders’e Anselm filminin 26 Nisan Cuma günü 21.30’da Atlas 1948’de gerçekleştirilecek gösterimi öncesinde Sinema Onur Ödülü takdim edilecek. Wenders, ayrıca festival kapsamında bir festival sohbeti de gerçekleştirerek izleyicilerle buluşacak.

Neredeyse üstlendiği her rolle ödüle layık görülen Yakusho, Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıldönümü vesilesiyle İstanbul’a geliyor. Filmografisinde öne çıkan dört filmiyle festival programında yer alıyor:  13 Suikastçı (Takashi Miike), Gökyüzünün Altında (Miwa Nishikawa), Aşka Davet (Masayuki Suô) ve oyunculuğuyla Cannes’da En İyi Erkek Ödülü’nü kazandığı Mükemmel Günler festivalde izleyiciyle buluşacak. Koji Yakusho’ya, Mükemmel Günler filminin 27 Nisan Cumartesi saat 19.00’da Atlas 1948’de gerçekleştirilecek gösteriminden önce Sinema Onur Ödülü takdim edilecek.  

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Meryl Streep Cannes Film Festivali’nde ödül alacak!

Rosamund Pike, ‘Now You See Me 3’ kadrosunda!

Ödüllü belgeseller Kundura Sinema’ya geliyor

Kristen Stewart ve Oscar Isaac, gerilim filmi için bir araya geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir