Yunanistan Sineması Günleri, yarın Pera Müzesi’nde başlıyor!

Yunanistan Sineması Günleri, yarın Pera Müzesi’nde başlıyor! Bu yıl ikincisi düzenlenecek Yunanistan Sineması Günleri, yarın Pera Müzesi’nde başlıyor. Tüm gösterimlerin ücretsiz olacağı ve 26 Kasım’a dek sürecek etkinlik bu yıl, tarihi bellek, insan hakları, göç ve diaspora temalarına odaklanıyor. 

Yunanistan Sineması Günleri, 60’lardan 90’lara uzanan bir zaman diliminden toplam 24 filmi, restore edilmiş kopyalarıyla Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşturacak. 

Yunanistan’da gösterimi uzun yıllar yasaklı kalmış Jules Dassin filmi “Prova” (The Rehearsal, 1988) ile açılışını yapacak etkinlik, Yunanistan’dan iki önemli sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak. Şiir videoları ve Super 8 belgeselleriyle Yunanistan avangard’ının en önemli temsilcilerinden biri olan Eva Stefani ve ünlü moda ve portre fotoğraf sanatçısı Haris Papadimitrakopoulos, ücretsiz gerçekleşecek ustalık derslerinde deneyimlerini paylaşacaklar.

Theo Angelopoulos’tan Dimos Avdeliodis’e, usta yönetmenlerden ödüllü filmlerin gösterileceği Yunanistan Sineması Günleri, modern Yunanistan belgesel sinemasından özel bir seçkiyle, ülke tarihini keşfetme ve bugününü anlama fırsatı sunacak. Gösterim programından detaylar yunanistansinemasigunleri.com’da.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Twisters filminin yeni fragmanı yayınlandı!

Altın Ayı ödüllü yönetmen Mohammad Rasoulof’a hapis cezası!

Glen Powell, J.J. Abrams’ın yeni filminde!

Pera Film, “her şey film” seçkisini izleyiciyle buluşturuyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir