Harrison Ford’un En İyi 5 Filmi

Akademi ve Altın Küre ödüllü…  Yıldız Savaşları üçlemesinde esprili bir uzay pilotu, Indiana Jones serisinde maceraperest ve azimli bir arkeolog. Harrison Ford bugün 78. yaşını kutluyor. Usta aktörün doğum gününe özel unutulmaz 5 rolünü listeledik.

1. Star Wars (Han Solo)

Yıldız Savaşları serisinin destansı başarısı göz önüne alındığında, Harrison Ford’un unutulmaz rolleri arasında Han Solo’nun yer alması ilginç değil. Ford, canlandırdığı karakterle bu uzay macerasının klasik olmasına bir katkıda bulunuyor. 1977 yılında ilk kez karşımıza çıktığında hem kalplerimizi kazandı hem de hayal gücümüzü ele geçirmeyi başardı. 2015 yılında rolüne tekrar geri dönerken ise fanlarını oldukça duygulandırdı.

2. Indiana Jones (Indiana Jones)

Harrison Ford’a en uygun rollerden biri belki de Indiana Jones. Tatlı dilli ve sofistike ama sert ve örselenmiş arkeolog Indiana Jones, her seferinde hayatını ciddi tehlikelere sokarak dünya hazinelerini araştırıyor. George Lucas ve Steven Spielberg tarafından üretilen şimdilik 4 filmden oluşan filmde hiçbir karakter Indiana Jones kadar ikonik olamadı.

3. Blade Runner (Rick Deckard)

35 yıl boyunca iki kez aynı filmde rol alan Ford, Rick Deckard karakterini oldukça başarılı bir şekilde canlandırıyor. Karakteri bu kadar çekici kılan şey, aslında Ford’un karaktere kattığı belirsizlikler. Karakteri dahice canlandıran Ford filmde, gizemli, farklı ve ektra cool.

4. The Fugitive (Richard Kimble)

Ford’un unutulmaz performanslarından biri de Richard Kimble. Filmi mükemmel kılan noktalardan biri ise Ford’un potansiyel bir katilden kahraman bir intikamcıya dönüşmesinde gösterdiği yetenek.

Karısını öldürdüğü gerekçesiyle cinayetle yargılanan Dr. Richard Kimble. Gerçek katil ise Kimble’ı hapisaneden kaçtıktan sonra bile yıllarca sinsice izleyen tek kollu bir adam. Kimble sadece masumiyetini kanıtlamakla kalmayacak yıllardır peşinde olan polisin de hayatını kurtaracak.

5. Patriot Games (Jack Ryan)

Ford, Tom Clancy’nin ünlü kurgusal karakterine iki uyarlama filmde hayat verdi. “Patriot Games” ve “Clear and Present Danger” filminde Ford, küresel komplolara karşı savaşan yetenekli bir CIA ajanını canlandırdı. Önce IRA’ya karşı savaşan Ryan, daha sonra Kolombiyalı bir uyuşturucu kartelinin peşine düştü. Ford, yine muhteşem bir performansla hafızalarımızda iz bırakmayı başardı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir