30. Ankara Uluslararası Film Festivali Başladı!

30. Ankara Uluslararası Film Festivali Başladı! Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nca bu yıl 30. kez düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali başladı.

Ankara MEB Şura salonunda yapılan açılış töreninin sunuculuğunu Şenay Gürler ve Ünsal Ünlü yaptı. Törene Kadir İnanır, Nazlı Eray, Biket İlhan, Şebnem Bozoklu, Kanat Atkaya, Armağan Pekkaya ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, Milletvekili Mithat Sancar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Selçuk Yavuzkanat, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı.

Yönetmen ve oyuncuların yanı sıra sinemaseverlerin de katıldığı törende Aziz Nesin Emek Ödülü Kadir İnanır’a verildi. İnanır’a ödülünü Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Demirkol verdi. 

Törende “Sanat Çınarı Ödülü” yazar Nazlı Eray’a, Kitle İletişim Ödülü ise Gülse Birsel’e verildi. Gülse Birsel iş yoğunluğu sebebiyle törene katılamadığı için video kaydıyla sinemaseverlere seslendi.

Açılış töreni Moğollar grubunun konseriyle son buldu. Festival 27 Nisan Cumartesi günü 19.30’da Cermodern’de yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.

Festivalde Dünya Sinemasından Özel Bir Seçki Yer Alıyor

Dünya sinemasından özel bir seçkinin yer aldığı festivalde, kısa film ve belgesel gösterimlerinin yanı sıra bu yıl özel gösterimler de yapılacak. On gün sürecek festivalde 14 bölümde 120’ye yakın film yönetmen ve oyuncuların katılımıyla izleyiciyle buluşacak. Ayrıca festival boyunca söyleşi, atölye çalışmaları ve özel etkinlikler her yaştan Ankaralı sinemaseverler için ücretsiz olarak yapılacak. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda yapılacak.

Bu yıl festivalin Dünya sineması seçkisinde merakla beklenen filmler yer alıyor. Festivalin Dünya Sineması seçkisi bu yıl; Berlin Ekspres, Daha Ötesi Yok, Dünya Festivallerinden, Duvar Yıkılıyorken, Retrospektif: Werner Herzog ve V4: Orta Avrupa Dörtlüsü bölümlerinden oluşacak.

Ankara Uluslararası Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda yapılacak. FESTİLAB bölümünde yer alan söyleşi, atölye çalışmaları ve özel etkinlikler ise Karikatür Atölyesi ve Mülkiyeliler Birliği’nde yapılacak.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir