Geena Davis’in Mutlaka İzlemeniz Gereken 8 Performansı

Indiewire, geçtiğimiz günlerde Amerikan Sinema Bilimleri ve Sanat Akademisi’nin gerçekleştirdiği Governors Ödülleri’nde onur ödülüne layık görülen Geena Davis‘in mutlaka izlemeniz gereken 8 performansını listeledi.

1. “Thelma & Louise” (1991)

Ridley Scott‘ın yönetmenliğini üstlendiği filmde Geena Davis ve Susan Sarandon başrolü paylaşmıştı. Filmdeki performansları ikiliye Oscar adaylığı getirmişti.

2. “The Accidental Tourist” (1988)

Geena Davis‘in En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde ilk Oscar’ını kucakladığı film. Film Lawrence Kasdan imzalı.

3. “The Fly” (1986)

David Cronenberg imzalı korku bilim kurgu türündeki film Davis’in kariyerinde bir dönüm noktası. Bu filmle dikkatleri üzerine çeken aktris sonraki projelerde daha büyük roller için düşünümeye başladı. Davis filmde, Jeff Goldblum ve John Getz ile başrolleri paylştı.

4. “A League of Their Own” (1992)

Penny Marshall’ın yönetmenliğini üstlendiği filmde Davis, Tom Hanks ve Madonna ile başrolü paylaşmıştı. Filmdeki rolü için beyzbol öğrenen Davis, muhteşem performansıyla akıllarda kalmayı başarmıştı. Performansı oyuncuya Altın Küre adaylığı getirmişti.

5. “The Long Kiss Goodnight” (1996)

Hafızasını kaybeden anne rolünde izlediğimiz Davis’e filmde Samuel L. Jackson eşlik ediyor. Su.-dram türündeki film Renny Harlin imzalı.

6. “Beetlejuice” (1988)

Fantastik komedi türündeki yapımın yönetmenliğini Tim Burton üstleniyor. Yönetmenin ilk uzun metraj filminde Davis, başrolleri Michael Keaton ve Alec Baldwin ile paylaşıyor. Yapım, “En İyi Makyaj Ödülü” Oscar’ını kazanmıştı.

7. “Cutthroat Island” (1995)

Yönetmen Renny Harlin, filme eşi Davis’i dahil etmiş. Film 98 milyon $’lık bütçesine rağmen gişede istenilen başarıyı elde edemese de kendini baştan sona seyrettiren bir film.

8. “Hero” (1992)

Başrolleri Dustin Hoffman ve Andy Garcia ile paylaştığı yapımın yönetmenliğini Stephen Frears üstleniyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir