Hayao Miyazaki İmzalı ‘Spirited Away’ Sahneye Uyarlanıyor!

Hayao Miyazaki İmzalı ‘Spirited Away’ Sahneye Uyarlanıyor! Uyarlama Studio Ghibli ortaklığında gerçekleştirilecek. Uyarlamanın yönetmeni ve senaristi ise Tony ödüllü John Caird (‘Les Miserables’) olacak.

Japon anime efsanesi Hayao Miyazaki sahneye çıkıyor. Yönetmenin en sevdiği filmi olan 2001 yapımı Oscar ödüllü Spirited Away ilk kez sahneye uyarlanacak ve prömiyerini Şubat 2022’de Tokyo’da yapacak. Uyarlamanın yapımcılığını Japon eğlence devi Toho, Tony ve Oliver ödüllü yönetmen John Caird (Les MisérablesNicholas NicklebyDaddy Long Legs) üstlenecek.

Miyazaki’nin uzun süredir yapımcı ortağı Toshio Suzuki,“Hayao ve ben ikimiz de John’un vizyonunu sevdik; o güvenebileceğimiz bir kişi ” dedi. Spirited Away‘in Japonca orjinal ismiSen to Chihiro no Kamikakushi‘ye atıfta bulunan Suzuki, “Chihiro’nun yönetiminde sahnede büyümesini dört gözle bekliyorum,” diye ekledi.

Caird ise konuyla ilgili olarak, “Sen to Chihiro‘nun ilk sahne uyarlamasını yapacağım için çok heyecanlı ve ayrıcalıklı hissediyorum. Uzun yıllardır Miyazaki’yi dünya sinemasının dahilerinden ve gelmiş geçmiş en iyi anime yönetmeni olarak görüyorum” dedi.

2001 yılında vizyona giren Spirited Away, kültürel bir fenomen haline gelmiş, 355 milyon $ gişe hasılatıyla en iyi Japon animesi olarak uluslararası alanda takdir edilmişti.

Kaynak: Hollywood Reporter

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Martin Scorsese, Frank Sinatra’nın biyografisini çekecek!

Quentin Tarantino, The Movie Critic’ten vazgeçti!

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir