Julianne Moore Hakkında Bilinmeyenler

Julianne Moore Hakkında Bilinmeyenler! Beyaz perdede ikonik karakterleri canlandıran, kızıl saçları ve yeşil gözleri ile Hollywood’un en çekici oyuncuları arasında yer alan Julianne Moore… Trajik roller ve güçlü karakterlere hayat veren güzel oyuncu hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik…

Julianne Moore, 3 Aralık 1960’da ABD’nin Kuzey Karolina eyaletinde dünyaya geldi. Tam adı Julie Anne Smith’tir.

Askeri yargıç olan babasının mesleği sebebiyle, hayatının ilk yıllarını sürekli taşınarak geçiren oyuncu, nihayet Boston Üniversitesi’ne yerleşerek, Sahne Sanatları Okulu’nda oyunculuk dersleri aldı.

1983’te mezun olduktan sonra, Julie Anne Smith adında başka bir oyuncu olduğu için sahnede Julianne Moore adını kullanmaya karar verdi.

Mezuniyetinin ardından New York’a taşınan ve birçok tiyatroda sahne alan Moore, eğitimine rağmen 1980’lerdeki furyaya kapılarak televizyon dizilerinde küçük roller almaya başladı.


26 yaşına kadar yüzme bilmeyen oyuncu, araba sürmeyi ise 27 yaşında öğrenebildi.


Kısa bir süre gündüz serisi ‘The Edge of Night’da oynayan Moore, 1985’ten 1988 yılına kadar Frannie ve Sabrina adında ikiz kız kardeşleri canlandırdığı ‘As the World Turns’ adlı dizide rol aldı. Bu performans 1988 yılında ona bir Emmy ödülü kazandırdı. Daha sonraları ise ‘Money, Power, Murder’, ‘The Last to Go’, ‘Cast a Deadly Spell’ gibi bazı TV filmlerinde rol almaya devam etti.


Beyaz perdedeki ilk tecrübesini, 1990 yılında vizyona giren ve bir mumyanın kurbanını canlandırdığı ‘Tales from the Darkside: The Movie’ adlı yapımla yaşadı. İki yıl sonra ‘The Hand Thet Rocks the Cradle’ adlı gerilim ve ‘The Gun in Betty Lou’s Handbag’ adlı komedi filminde rol aldı.


Zaman geçtikçe daha iyi ve güçlü roller almaya devam eden Moore, 1993 yılında ‘Fugitive’de küçük ama akılda kalıcı bir rol üstlendi. Bu rol ile Steven Spieberg’ü etkilemeyi başaran oyuncu 1993 yapımı ‘Jurassic Park’ta rol alırken, 1997’de çekilen devam filminde oyuncu seçimlerinde dahi girmesine gerek kalmadan rolü kaptı.


Yönetmen Todd Haynes tarafından teklif edilen İlk başrol deneyimi 1995 tarihli ‘Safe’ filminde gerçekleşti. Burada canlandırdığı Carol White karakteri için kilo veren ve eleştirmenlerden övgü toplayan Moore, Independent Spirit Award’a aday gösterildi.


1995’te Hugh Grant ile başrolleri paylaştığı ve hamile kız arkadaşı rolüne hayat verdiği ‘Nine Months’ adlı romantik komedide yer aldı. Daha sonra, Sylvester Stallone ve Antonio Banderas ile birlikte 1995 yapımı ‘Assassins’ ve 1996’da Anthony Hopkins ile birlikte ‘Surviving Picasso’ adlı filmlerde rol aldı.


1997 yılında, Jeff Goldblum ile başrolleri paylaştığı Spielberg imzalı ‘The Lost World: Jurassic Park’ filminin ardından henüz genç ve tanınmayan bir yönetmen olan Paul Thomas Anderson’dan ‘Boogie Nights’ adlı filminde rol alması için teklif geldi. Teklifi kabul eden Moore, bu rolle Altın Küre ve Akademi Ödülü adaylığı kazandı.


Ardından ‘The Big Lebowski’, ‘Chicago Cab’ ve ‘Psycho’ yapımlarında görünen Moore oldukça yoğun bir döneme girdi ve 1999 yılından itibaren birçok yüksek profilli projede yer aldı.


1998 yılında ‘The Big Lebowski’nin çekimlerini tamamladığında oğlu Caleb’e 1 aylık hamileydi. 2002 yılında çekilen ‘Far from Heaven’ filmini tamamladığında ise kızı Liv’e 4 aylık hamileydi.


2000 yılında Ridley Scott‘un yönettiği ve ‘Kuzuların Sessizliği’nin devamı niteliğindeki ‘Hannibal’ isimli filmde Anthony Hopkins‘le başrolleri paylaştı. 2001’de yer aldığı projelerle oldukça yoğun bir yıl geçiren Moore, ‘The Hours’, ‘World Traveler’, ‘The Shipping News’ ve ‘Evolution’ filmlerinde önemli roller üstlendi.


Güzel oyuncu 2003 yılında iki Oscar adaylığı elde etti. Rol arkadaşları Nicole Kidman ve Meryl Streep ile girdiği Oscar yarışının galibi ise ‘The Hours’ filmindeki performansıyla Kidman oldu.


3 Ekim 2013’de Hollywood, Walk of Fame’de bir yıldız sahibi oldu.


Beş kez Oscar’a aday gösterilen Moore, 2015 yılında ‘Still Alice’ filmindeki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülünü kucakladı.


1995’te 9 yıl evli kaldığı oyuncu olan ilk eşi John Gould Rubin ile boşanan Julianne Moore, 23 Ağustos 2003’ten bu yana 2 çocuğunun babası olan yazar ve yönetmen Bart Freundlich ile evli.


Güzel oyuncunun gelecek projeleri arasında, ‘The Woman in the Window’, ‘The Glorias’, ‘Mothertrucker’ adlı filmler ile ‘Lisey’s Story’ adlı bir de dizi mevcut.


Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir