Sam Mendes’in Yeni Filmi ‘Empire of Light’ Kadrosuna Yeni İsimler!

Sam Mendes’in Yeni Filmi ‘Empire of Light’ Kadrosuna Yeni İsimler! Oscar ödüllü yönetmen Sam Mendes’in yeni filminin kadrosu şekilleniyor. Filmde Olivia Colman ve Micheal Ward’a, Colin Firth, Toby Jones, Crystal Clarke ve Tanya Moodie eşlik edecek.

American Beauty ile En İyi Yönetmen Oscarı’ını kazandıktan sonra, The Road to Perdition, Jarhead, Revolutionary Road, Skyfall gibi beğeni kazanan filmlere imza atan Sam Mendes, Empire Of Light isimli yeni filminin hem senaristliğini hem de yönetmenliğini üstlenecek.

Filmin görüntü yönetmenliğini de The Shawshank Redemption, Fargo, The Big Lebowski, No Country for Old Men, Revolutionary Road, Blade Runner 2049 filmleriyle adından söz ettiren Roger Deakins yapacak. İzleyiciyi 1980’li yılların İngiltere’sinin Güney kıyısına davet eden film, eski bir sinema salonu etrafında şekillenen bir aşk hikayesini merkezine alacak. Filmin kadrosuna dahil olan Colin Firth, Toby Jones, Crystal Clarke ve Tanya Moodie‘nin filmde hangi karakterlere hayat vereceği henüz bilinmiyor.

Oscar, Altın Küre, BAFTA, SAG gibi prestijli ödüllere sahip olan Firth,  kendisine Oscar’ı getiren The King’s Speech ile biliniyor. Aktör, Mendes ile daha önce 1917 filminde birlikte çalışmıştı. Firth kısa bir süre önce de Colman ile birlikte Mothering Sunday, filminde rol almıştı.

Amazon’un The Electrical Life of Louis Wain  ve First Cow gibi yapımlarda rol alan  Jones ise BAFTA adayı komedi dizisi The Detectorists’de de rol aldı. Jane Austen’in romanından uyarlanan dram dizisi Sanditon’da rol alan Clarke,  Star Wars: The Force Awakens, Star Wars: Return of the Jedi ve Black Mirror gibi yapımlarda da karşımıza çıkmıştı.

En son A Discovery of Witches ve Motherland’de rol alan Mondie ise  Star Wars üçlemesinde ve The Rise of Skywalker’da rol almıştı. Aktris, 2010-2017 arasında ise Sherlock dizisinde Ella karakterine hayat vermişti.

Kaynak: Collider

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

“Furiosa: Bir Mad Max Destanı”nın yeni posteri yayınlandı!

21 filmi Oscar alan ünlü yapım şirketi Participant Media faaliyetlerini durduruyor!

43. İstanbul Film Festivali başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir