Venedik Film Festivali’nden Ridley Scott’a Ödül!

Venedik Film Festivali’nden Ridley Scott‘a Ödül! Scott, 1-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 78. Venedik Film Festivali’nde Cartier Glory to the Filmmaker ödülünü alacak.

Daha önce Jaeger-LeCoultre tarafından desteklenen ödül, çağdaş film endüstrisine özgün katkılar sunan isimlere adanmasıyla biliniyor. Ödül, 10 Eylül’de gerçekleştilecek törende Scott’a takdim edilecek. Öncesinde yönetmenin Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer ve Ben Affleck başrollü The Last Duel, filmi gösterilecek.

Venedik Film Festivali’nin Direktörü Alberto Barbera : “Eğlencenin gerekliliklerini, izleyicinin beklentilerini ve eleştirmenlerin taleplerini başarılı bir şekilde uzlaştıran tür filmlerine kişisel yaklaşımı, Ridley Scott’ın film yapımcılığının en belirgin unsurudur. Kısa süreler içerisinde tamamladığı otuz filmi ve üretken kariyeri boyunca Scott, farklı türlerdeki yeteneğini gözler önüne sermeyi başardı. Thelma & Louise’de, bugünün kadın statüsü ve kendilerini savunmaya zorlama konusundaki tartışmalarından yıllar önce tahmin ediyor gibiydi. Gladyatör’de, 1960’ların sonlarında iyice sömürüldükten sonra terk edilen kılıç ve sandalet türünü yeniden canlandırırken, Black Hawk Down’da savaş filmlerinin katılımcı gerçekçiliğinde yeni ve şaşırtıcı bir standart getirdi. The Martian’da ise , hafif komedi tonlarını distopik olarak sunmayı başardı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Deadline

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

43. İstanbul Film Festivali, sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor!

Austin Butler, Darren Aronofsky’nin yeni filminde başrol olacak!

‘Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 3’ geliyor!

“Reacher” dizisinin yıldızı Alan Ritchson, “War Machine” kadrosunda!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir