Chloé Zhao İmzalı “Nomadland”, Toronto’dan Seyirci Ödülü’nü Aldı!

Chloé Zhao’nun yönettiği “Nomadland”, Toronto Film Festivali’nden Seyirci Ödülü’nü aldı. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü alan film, Toronto’dan da boş dönmedi. Festival’de ödül alması Oscar’da şansının artması şeklinde yorumlandı.

Son 10 yıldır Seyirci Ödülü’nü alan filmlerin Oscar adaylığı ya da ödülü kazanması dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl “Jojo Rabbit” Oscar adaylığı elde ederken bir önceki yıl “Green Book” en iyi film Oscar’ını almıştı. “12 Years a Slave,” “The King’s Speech” ve “Slumdog Millionaire” gibi filmler de Toronto’dan ödül alıp Oscar’dan zaferle çıkan yapımlar arasında.

“Nomadland” Venedik’te Altın Aslan aldıktan sonra Toronto Film Festivali’nden Seyirci Ödülü’nü alan ilk film oldu.

Songs My Brothers Taught Me filmiyle sinema dünyasına adım atan Chloé Zhao‘nun son filmi ekonomik krizde her şeyini kaybettikten sonra karavanıyla birlikte Amerika’nın batısına doğru yolculuğa çıkan 60’lı yaşlarındaki bir adamın hikayesini ele alıyor. Filmin başrolünde ise Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmindeki muhteşem performansıyla ikinci Oscar ödülünü kazanan Frances McDormand yer alıyor. Linda May, Charlene Swankie kadroda yer alan diğer isimlerden.

Film 4 Aralık‘ta vizyona girecek.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir