Ryan Gosling’in En İyi 11 Filmi
Ryan Gosling’in En İyi 11 Filmi! Bazı aktörler oynadığı her karaktere çok çabuk adapte olur. Oynadığı karakterler birbirinden farklı olsa da yadırganmaz. İki Oscar adaylığı bulunan Ryan Gosling de canlandırdığı karakterlerle hemen özdeşleşebilen aktörler arasında ilk akla gelen isimlerden biri. Kimi zaman şarkıcı kimi zaman dansçı olarak karşımıza çıkan Gosling, en son Damien Chazelle imzalı “First Man” filminde Ay’a ayak basan ilk insan olan astronot Neil Armstrong’a hayat verdi.
Oynadığı her rolün hakkını veren Ryan Gosling’in en iyi 11 filmini sizler için listeledik.
1. First Man (2018)
Oscar ödüllü yönetmen Damien Chazelle ve Gosling’in , 6 Oscar ödüllü ‘La La Land’ filminden sonra yeniden bir araya geldikleri filmde, ünlü aktör Neil Armstrong’a hayat veriyor. Zorlu karakterlerin başarılı oyuncusu Gosling, Armstrong’un ruh halini çok iyi gözler önüne seriyor. Armstrong’un dünyadan ve kendisinden sakladığı gözyaşlarını fazlasıyla hissediyorsunuz. Filmi, Gosling’in en başarılı performansları arasında ilk sıraya koymak yanlış olmaz. James Hansen imzalı ‘First Man: A Life Of Neil’ kitabından, ‘Spotlight’ filmi ile Oscar kazanan Josh Singer tarafından beyazperdeye uyarlanan filmin oyuncu kadrosunda Gosling’e Claire Foy, Pablo Schreiber ve Jason Clarke gibi isimler eşlik ediyor.
2. Drive (2011)
Gosling kariyeri boyuncu birçok filmde kötü karakter olarak karşımıza çıktı. 2002’de “Murder by Numbers” filminde sosyopat bir karakteri canlandıran Gosling, 2010 yapımı “All Good Things”de birçok kişinin ölümünden sorumlu tutulan bir katili, 2006 yapımı “Half Nelson”da ise madde bağımlısı bir öğretmeni canlandırdı. Fakat hiçbiri Nicolas Winding Refn imzalı suç dram filmi Drive’daki kadar aklımızda yer edemedi. Gosling, filmde bir yandan Hollywood’da dublörlük yapan bir yandan da mükemmel araba kullanabildiği için geceleri soygunlara katılan sıradışı bir şoför karakterini canladırıyor. Cannes Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ödülüyle dönen ve En İyi Ses Kurgusu dalında Oscar’a aday olan yapımda Carey Mulligan, Bryan Cranston ve Albert Brooks gibi isimler yer alıyor.
3. La La Land (2016)
İzleyicinin ruhuna dokunarak onu etkisi altına alan filmlerden biri olan La La Land, Gosling’in en iyi performanslarından birine imza attığı bir yapım. Crazy, Stupid, Love (2011) ve Gangster Squad (2013) filmlerinden sonra üçüncü kez bir araya gelen Emma Stone ve Gosling’in yapımdaki uyumu da muhteşem. Gosling’in bir caz piyanistine hayat verdiği yapım Damien Chazelle imzalı. Film, 14 dalda Oscar’a aday olarak da sinema tarihine geçmeyi başarmıştı. “Titanic” ve “All About Eve” filmlerinden sonra en fazla Oscar adaylığı alan yapımlar arasına giren filmin bir diğer başarısı da Altın Küre Ödülleri’nde 7 dalda Altın Küre kazanarak en çok Altın Küre ödülü alan film olması olmuştu.
4. Half Nelson (2006)
Ryan Gosling’in bağımlı bir okul öğretmenine hayat verdiği film, aktöre ilk Oscar adaylığını da getirmişti. Gosling, rolüne çok iyi çalıştığını göstermiş, çoğu filmde bağımlı karakterleri canlandıran oyuncuların düştüğü hataları tekrarlamamıştır. Sergilediği muhteşem performansla kendisine hayran bırakan Gosling’in canlandırdığı Dan karakteri, geceleri büyük bir dönüşüm yaşayan karakter olarak karşımıza çıkıyor. İnsanın içini burkan sahnelerle dolu filmin senaryosu Ryan Fleck ve Anna Boden’a ait. Yönetmen Ryan Fleck’in ‘Gowanus, Brooklyn’ adlı kısa filminin devamı niteliğindeki yapımda Gosling’e Shareeka Epps, Jeff Lima gibi isimler eşlik ediyor.
5. The Place Beyond The Pines (2012)
Büyük beğeni toplayan Blue Valentine filminin ardından Ryan Gosling ile yönetmen Derek Cianfrance’ın ikinci kez bir araya geldiği yapım, suç-dram-polisiye üçgeninde gelişen olayları merkezine alıyor. Gosling, filmde çok az görünmesine rağmen unutulmaz rollerinden birine daha imza atıyor. Filmin ikinci bölümde Gosling’in hayat verdiği Luke karakterinin yokluğu iyiden iyiye hissediliyor. Babalar ve oğullar arasındaki ilişkiyi keşfetmenizi sağlayan birçok sahnenin yer aldığı filmde, Gosling’in Drive filmindeki sekanslarına rastlamak da mümkün. Filmde Gosling’e Bradley Cooper ve Eva Mendes gibi yıldız isimler eşlik ediyor.
6. The Notebook (2004)
The Notebook, Gosling ismini hafızalarımıza kazıyan ilk filmlerden biri. Film, vizyona girdikten kısa bir süre sonra birçok insan için favori filmler arasında yer almayı başardı. Nicholas Sparks‘ın aynı isimli romanından beyazperdeye uyarlanan yapımda Gosling ve Rachel McAdams, 1940’ların başlarında yaşayan, birbirine çok aşık bir çifte hayat veriyor. Nick Cassavetes imzalı filmde Noah karakterine hayat veren Gosling’in filmin kadrosuna dahil olma hikayesi de oldukça ilginç. Gosling, yönetmenin karakter için yakışıklı olmayan bir aktör istemesi neticesinde role kabul edilmiş.
7. Blade Runner 2049 (2017)
Film, Gosling’in “güçlü ama sessiz” yönünü mükemmel şekilde işleyen bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Hampton Fancher ve Michael Green’in senaristliğini üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve oturuyor. Filmde Gosling’e, Harrison Ford, Jared Leto, Robin Wright, Ana de Armas ve Dave Bautista gibi yıldız isimler eşlik ediyor. 1982 yılında büyük ses getiren ve sinemanın kült filmlerinden biri hâline gelen Blade Runner filminin devamı niteliğindeki yapım, Gosling’in bilim kurgu filmlerinde de rahatlıkla rol alabilecek yetenekte olduğunı gözler önüne seriyor.
8. The Big Short (2015)
The Big Short, finansal krizi komedi ve dram öğeleriyle harmanlayarak aktarma konusunda oldukça iddialı bir yapım. Bunu yapmayı başaran ise filmin yönetmen koltuğunda oturan Adam McKay. Gosling’in en iyi olmasa da başarılı performanslarından birine imza attığı yapımda Christian Bale, Steve Carell ve Brad Pitt gibi başarılı oyuncular rol alıyor. Senaryosu Adam McKay ve Charles Randolph tarafından kaleme alınan yapım, modern bankacılığın karanlık noktalarını gün yüzüne çıkarıyor. Film, Michael Lewis’in çok satan kitabından ve gerçek bir hikayeden esinlenilerek beyaz perdeye uyarlanmıştı.
9. The Believer (2001)
Film, Gosling’in filmografisinde yeterince önemsenmemiş filmler arasında yer alıyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan yapım, Hazreti İbrahim’in oğlunu kurban etmesinden etkilenen bir Yahudi gencin buna öfkelenerek anti-semitizme yönelmesini ve hatta Nazi örgütünün fanatik bir üyesi haline gelmesini konu ediniyor. Gosling’in sinemadaki ilk büyük rolü olan film, Henry Bean imzalı. Henüz 21 yaşındayken bu rolle karşımıza çıkan Gosling, karakterin öfkesini, sorgulamalarını ve çelişkilerini sergilediği muhteşem performasıyla seyirciye çok iyi şekilde yansıtmayı başarıyor. Yapımda Gosling’e Summer Phoenix ve Peter Meadows gibi isimler eşlik ediyor.
10. The Ides of March (2011)
The Ides of March, politikanın yozlaşmış tarafına dikkat çeken bir film olarak nitelendilerilebilir. Oscar ödüllü aktör George Clooney‘in yönetmenliğinde çekilen ve senaryosunu da yine Clooney ile Grant Heslov’un kaleme aldığı film, Beau Willimon’ın “Farragut North” adlı oyunundan beyazperdeye uyarlandı. Altın Küre Ödüllleri’nde En İyi Erkek Oyuncu dalında aday olan Gosling, filmdeki performansıyla senaryonun klişe olduğu fikrinden sizi uzaklaştırıyor. Gosling dışında filmin oyuncu kadrosunda Paul Giamatti, George Clooney, Philip Seymour Hoffman gibi ünlü aktörler rol alıyor.
11. Blue Valentine (2010)
Blue Valentine filmini Gosling’in en güçlü filmlerinden biri olarak nitelendirmek yanlış olmaz. Ryan Gosling ve bu filmle ikinci Oscar adaylığını kazanan Michelle Williams‘ın başrolleri paylaştığı film Derek ve Cindy’nin aşk hikayesine odaklanıyor. Filmin yönetmen ve senaristliğini üstlenen, Derek Cianfrance, filmin senaryosu üzerinde tam 11 yıl boyunca çalışmış. Bir türlü senaryoya son halini veremeyen Cianfrance, bazı sahnelere oyuncularla birlikte karar vermiş. Cianfrance’ın fazlasıyla içselleştirdiği öyküde karakter seçiminde de titizlikle çalıştığını söylemek yanlış olmaz.
Lars and the real girl de çok içten ve tatlı bir filmi Ryan Gosling’in.o da listeye eklenebilir